Câte locuri de muncă asigură industria jocurilor de noroc în România

Apreciat ca formă de divertisment online și offline și extrem de bine reglementat din punct de vedere fiscal, domeniul jocurilor de noroc în România este unul dintre contribuitorii de top la bugetul de stat. Industria de gambling, care include operatorii de pariuri sportive și jocuri de cazino, are o pondere de aproape 1% din PIB-ul țării noastre, estimează asociațiile profesionale ale industriei de jocuri de noroc.

Reglementarea sectorului de gambling din România este considerată de mulți un model demn de urmat pe piețele globale, iar soluțiile sunt integral digitalizate în zona de online casino și alte jocuri de noroc pe internet, colectarea de taxe și impozite pe această nișă a economiei fiind de 100%. Sectorul economic este campionul ratei de colectare a taxelor, ceea ce determină venituri consistente și predictibile la bugetul de stat.

Bani către stat din fiecare activitate de gambling

Practic, nu se mai poate vorbi despre evaziune fiscală în domeniu, mai ales că operatorii sunt companii mari, multe dintre ele cu prestigiu internațional pe diverse piețe foarte dezvoltate.

Sistemul este conceput astfel încât să genereze contribuții importante prin aceste taxe și impozite care vizează funcționarea în sine a operatorilor, dar și fiecare rulaj de bani. Nu doar câștigurile clienților și profiturile companiilor determină sume către stat, ci fiecare tranzacție, iar sumele nu sunt deloc neglijabile nici prin nivel procentual, nici prin volumul total.

Peste 45.000 de locuri de muncă

Cele mai recente date colectate de asociații profesioniste din industria de jocuri de noroc arată că peste 45.000 de persoane lucrează în acest domeniu. Foarte multe dintre acestea sunt cuprinse în agențiile sportive stradale și în cazinourile terestre – în majoritatea cazurilor, săli offline cu aparate de sloturi și uneori jocuri de masă de cazinou.

Însă numeroase locuri de muncă vizează diverse departamente din spatele platformelor de cazino online / offline și alte jocuri de noroc din cele două medii. Ne referim la departamente precum dezvoltare, management, operațional, relații clienți, marketing, publicitate, PR și tot ceea ce mai este necesar într-o companie, inclusiv contabilitate sau juridic.

Pentru ca utilizatorii să se bucure de cele mai bune servicii, echipe extinse de specialiști lucrează permanent. În zona de IT o mulțime de experți implementează cele mai noi soluții de tehnologie, pentru optimizarea experiențelor și securitatea tranzacțiilor și a datelor.

Sprijin pe verticală pentru economia României

Mai mult decât atât, industria jocurilor de cazino și pariuri sportive determină numeroase joburi și pe verticală, prin prisma externalizării unor servicii. Astfel, foarte multe companii din România, mai ales IMM-uri, sunt în mod curent furnizori de servicii pentru acești operatori de jocuri de noroc din țara noastră, având la rândul lor angajați care depind de sumele generate de sectorul de gambling.

Reprezentanții companiilor care operează cazinouri online și offline și agenții de pariuri sportive online și offline s-au arătat mereu deschiși spre a implementa orice soluții oportune pentru dezvoltarea etică a acestui domeniu. În ultima perioadă, modelul de business al industriei jocurilor de noroc pune tot mai mult accent pe jocul responsabil, pe importanța unei abordări corecte a acestor resurse de divertisment.

Utilizatorii au la dispoziție tot mai multe instrumente pentru a avea permanent o atitudine echilibrată, fără excese care să aibă influențe negative de orice fel. Există și servicii de suport și tot mai multe campanii de informare și educare a publicului, tocmai pentru ca experiențele la jocuri de noroc online și offline să fie cât se poate de pozitive. Comunicarea corectă vizează distracția în sine, câștigurile sunt doar posibile, un potențial extra beneficiu la partea de divertisment.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed