AcasăGeneralCe este sistemul ESP și la ce ajută această funcție

Ce este sistemul ESP și la ce ajută această funcție

Ce este sistemul ESP și la ce ajută această funcție. Multă lume se întreabă ce este, de fapt, ESP-ul de la mașină și care este funcția acestuia.

Ca și definiție completă, ESP-ul este un sistem care foloseste aproape aceleasi principii de franare selectiva a rotilor, precum ABS-ul, dar care a venit ca o completare a acestuia, pentru o eficienta mult mai mare.

Ce este sistemul ESP și la ce ajută această funcție

Mai exact, ESP-ul este un ansamblu de mecanisme controlate de un calculator, care primeste date de la diversi senzori din masina. In cazul in care simte ca masina se comporta anormal, o ajuta sa isi redreseze directia de mers.

În ceea ce privește modul de acțiune al acestuia,când ESP-ul este activ, acesta va functiona pe toate suprafetele posibile, incepand cu asfaltul si terminand cu pamantul, nisipul, zapada sau gheata.

ESP-ul va corecta traiectoria in cazul unor derapaje, insa este necesar sa se evite franele bruste sau schimbarile foarte rapide ale directiei de mers.

Ce este sistemul ESP și la ce ajută această funcție

Referitor la beneficiile ESP-ului, acesta ajuta la mentinerea controlului asupra masinii, inclusiv in cazul manevrelor mai violente. Practic, se pot evita accidente.

Totodată, ESP-ul ajută la un mers ușor pe gheață și zăpadă fără ca mașina să piardă controlul și de asemenea, se pot ocoli obstacole precum gropi, animale, sau alte obiecte care apar în fața mașinii.

Ultimele Articole