Cele mai îndepărtate restaurante românești de pe mapamond! Mâncare tradițională ”ca la mama acasă”, se găsește mai nou în Thailanda, Alaska, Japonia, Australia, Zanzibar ori Filipine!

0

Ca niciodată, pe fiecare continent populat s-a deschis și un restaurant cu preparate tradiționale. Că te afli în Thailanda, Alaska, Japonia, Australia, Zanzibar ori Filipine, și ți-e poftă de o sărmăluță, tochitură ori o ciorbă ca la mama acasă, trebuie doar să cauți pe Google.

În multe orașe ori faimoase locuri de recreere din lumea mare unde au ajuns frații români și moldoveni, câțiva n-au vrut să mai plece. În plus, mândri de originea lor, și-au deschis localuri cu specific tradițional. Pe lângă cele italiene, grecești și asiatice, mai nou, în multe populare destinații turistice, este posibil să dai și de un restaurant cu bucătărie românească.

Money.ro va prezintă cele mai reprezentative localuri de pe glob, în afara zecilor de pe continentul european, unde stomacul tău se simte ca acasă.

Dacă în țara noastră sunt mii de bone filipineze, ei bine, a venit și vremea să fie deschis și un restaurant românesc în țara lor de origine. În Boracay, Filipine, locul secund în topul plajelor extraordinare de pe mapamond, există un hotel -Casa Timișoara-, dar și un restaurant cu meniu tradițional, Levantin. ”A fost deschis inițial de un cuplu de români și încă mai are în meniu mâncare românească, în special supa de gulaș și uneori facem mici”, spun noii proprietari care au decis să păstreze rețeta de succes.

În Japonia sunt mai multe restaurante și magazine cu produse românești, amintim: ”La Mihai” (Tokyo), Gabi’s Cucina& Café (Gunma), ”Salon Dragoș” (Nagoya), ”Restaurant Romania” (Katsuyama) și, cel mai cunoscut, ”Yashibe” (Gifu City), unde papanașii și salamul de biscuiți se află în topul cerințelor clienților. ”La Yashibe oferim experiența unei vizite în România simulată prin serviciile noastre: mâncarea și spațiul îi transpune pe cei care nu pot călători în România, indiferent de motiv, să cunoască țara fie și prin bucătăria tradițională.”, este recomandarea doamnei Andra Grosu, anteprenoarea care a deschis restaurantul.

”Soba” este locul unde se încălzesc cei din Alaska, în cele șapte luni de iarnă pe an. Restaurantul a fost deschis de un cuplu de basarabeni- Andreea și Ion-, iar în meniu nu lipsesc mămăliga, pârjoalele și murăturile.

Vestitele plăcine moldovenești au fost recompensate în China cu două platouri Michelin, celebra distincție Tripadvisor care recunoaște astfel calitatea unui restaurant. ”Ganea” (Ganea kitchen fairy Tales, FOTO) se află în inima orașului Guangzhou, iar proprietarii localului -Igor Ganea, Șadrin Nicole și Eugen Rudoi- vor să deschidă restaurante pe aceeași rețetă de succes și în alte orașe din China.

Românii ce caută vacanțe exotice precum în faimosul Puket din Thailanda, nu pot sta departe de mici și ardei umpluți. Și s-a găsit o soluție! Daniela Milenti, originară din Hâncești, a profitat de acest lucru și deschis un restaurant tradițional în celebrul loc turistic. Restaurantul ”Moldova” care se bucură de mare succes. Majoritatea produselor sunt de casă, exceptând cimbrul și leușteanul, singurele importate din România.

Acestea sunt cele mai îndepărtate restaurante românești de pe mapamond

Solistul de muzică populară Constantin Enceanu și-a deschis un restaurant numit Zanzibar la Filiași. În schimb, investitori români au inaugurat în paradisul din Oceanul Indian un resort de patru stele (Mambo Ocean Resort). În ultimii ani mai mulți români au deschis localuri, magazine și bungalowuri în arhipeleagul de lângă Tanzania.

”Café Transylvania” din Melbourne, Australia, este locul unde cei cărora le e dor de obiceiurile culinare de acasă, pot gusta o amandină, dar și mici ori o ciorbă de fasole cu afumătură. De asemenea, pot cumpăra din magazinul propriu mai toate bunătățile prezente pe mesele noastre tradiționale.

Produsele românești se găsesc în multe mari magazine din Statele Unite ale Americii, însă, cu adevărat, un veritabil ”colț din Românie” se află în inima New York-ului, la Romanian Garden. Restaurantul anteprenoarei Gabriela Băncescu Gheorghiu a devenit cel mai cunoscut spațiu dedicat evenimentelor private în sânul comunității românești. Din localul brașoveancei care duce mai departe istoria celui mai vechi restaurant românesc din NY, nu lipsesc preparatele tradiționale (bucătăria este reprezentată de chefi români), muzica autentică (grație trupei rezidente, Amor), dar și invitați din sfera artistică. În ultimii 10 ani, crema muzicienilor români au animat atmosfera din ”Little Romania” de peste ocean.

”Dunărea” a ajuns pe …malul Oceanului Pacific. De mai bine de 30 de ani, restaurantul lui Dan Nicolescu este fieful petrecerilor românilor stabiliți în Los Angeles.

Micii au ajuns și în meniul exclusivisului Trump Hotel din Chicago grație Veriței Podrumedzic, specialista în bucătărie balcanică și românească (le cărei rețete tradiționale s-au consacrat la fostul restaurant ”Little Bucharest Bistro”), dar și managerului colosului hotelier, americanul de origine română Gabriel Constantin.

Numărul românilor din Canada este de peste 200.000,  dar unele surse dau circa 400.000 care ar avea origini din Carpați. Era și normal să existe, pe lângă biserici, multe restaurante tradiționale, din rândul cărora amintim: ”Domanie Roman” (Montreal), ”Transilvania Restaurant”, ”Cindrelul”, ”Joe Country Sausages” în zona Toronto, Restaurant Vernisaj în North York, Elenas Family Restaurant (Hamilton).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.