Cele mai recente imagini cu cele 7 Minuni ale lumii. Galerie FOTO

Oricine a mai auzit până acum despre cele 7 Minuni ale lumii. Este vorba despre 7 construcții remarcabile din antichitate, una mai impresionantă ca cealaltă.

Piramida lui Keops

Marea Piramidă este cea mai veche, dar și singura construcție care s-a păstrat până în prezent și face parte din lista „Cele 7 minuni ale lumii”.

Ea af ost construită de  egipteni în jurul anului 2550 î Hr. și este cunoscută și sub denumirea de Piramida lui Kheops, deoarece aceasta i-a servit faraonului drept mormânt.

Grădinile Suspendate din Babilon

Grădinile Semiramidei este singura construcție a cărei existență nu a fost până acum dovedită 100%.

Grădinile au fost construite de babilonieni în jurul anului 600 î. Hr., și sunt compuse din mai multe terase suprapuse și retrase succesiv, pe care au fost amenajate grădini cu vegetație luxuriantă.

În ceea ce privește efectul de suspendare al grădinilor, acesta  era datorat unei eșalonări abile de 7 etaje, care formau un ansamblu omogen deoarece erau legate între ele prin împletituri ornamentale de plante urcătoare.

Templul Zeiței Artemis din Efes 

Cu excepția acoperișului, templul a fost construit în totalitate din marmurăși fost terminat în anul 550 î Hr. Construcția sa întins timp de 120 de ani, iar în interior se afla statuia zeiței Artemis de 2 m, statuie acoperită cu aur și argint.

De menționat este faptul că, în 356 î Hr. templul a ars într-un incendiu, fiind reconstruit de Alexandru cel Mare, după care a fost din nou distrus de goți.

Templul a fost refăcut din nou, dar în anul 391 a fost închis, iar în anul 401 d. Hr., a fost distrus definitiv la comanda Sf. Ioan Gură de Aur, Patriarhul Constantinopolului.

Statuia lui Zeus din Olympia

Oricina a auzit până acum câte ceva despre Statuia lui Zeus. Aceasta a fost sculptată de Phidias în anul 435 Î. Hr., în mod asemănător în tehnica chryselephantina, din lemn îmbrăcat în foi de aur și cu plăci de fildeș.

Pentru statuia înaltă de 12 metri a fost construit un templu și, se crede că în anul 394 d. Hr statuia a fost transportată la Constantinopol, acolo unde avea să fie distrusă într-un incendiu în anul 475. Din întreaga statuie a lui Zeus la Olympia nu a rămas decât soclul.

Mausoleul din Halicarnas

Mausoleul a fost finalizat în anul 335 î. Hr., a fost ridicat de perși și greci drept mormânt templu pentru Mausol, regele (satrapul) provinciei elenistice Caria.

Spre deosebire de restul clădirilor tradiționale din Grecia, aceasta este impresionantă datorită înălțimii sale de 49 de metri.

Colosul din Rodos

Este vorba despre o statuie imensă consturită pe insula Rhodos din Grecia, una dintre destinațiile preferate ale turiștilor.

Statuia îl înfățișează pe zeul grec al Soarelui, Helios, a fost construită în 12 ani și finalizată în anul 282 î. Hr.

Farul din Alexandria

Farul are o înălțume cuprinsă între 115 și 135 metri a fost considerată timp de mai multe secole drept cea mai înaltă clădire construită de om. El a fost construit în secolul 3 î. Hr., în Egipt, pe Insula Pharos, de aici și denumirea de “far” – turn de iluminare folosit ca reper în navigație.

Inițial, construcția a fost doar un simbol al portului, iar ulterior acesta a devenit un indicator pentru marinari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed