Ciorba ”falsă” de pui. Rețeta de post care merită încercată

Ciorba ”falsă” de pui. Rețeta de post care merită încercată. Ți-e dor de gustul unei ciorbe de pui însă ești în perioada postului? Ciorba ”falsă” de pui te-ar putea salva.

Rețeta pentru ciorba falsă de pui este una extrem de simplă și merită încercată măcar odată. Este sănătoasă, săracă în calorii, iar gustul este unul de-a dreptul delicios.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta falsă de pui:

Ciorba ”falsă” de pui. Rețeta de post care merită încercată

  • 3 morcovi
  • 150 gr radacina telina
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr razalai (sau taietei/fidea fara ou pentru varianta de post)
  • patrunjel verde
  • sare

Pentru a prepara rețeta prima oară ne ocupăm de morcovi. Doi dintre ei se dau pe razatoarea mica. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc morcovii timp de 15 minute la foc mic. Se amesteca din cand in cand in ei.

Se adauga 1.5 l apa peste morcovii caliti, impreuna cu telina taiata felii, 1 lingurita sare si piperul boabe. Se fierbe totul la foc mediu timp de 30 minute.

Ciorba ”falsă” de pui. Rețeta de post care merită încercată

Luăm apoi o altă oală, pe care o umplem cu apă și o punem la fiert alături de sare. Când apa fierbe se pun morcovul rămas tăiat rondele și rozalii, care vor fierbe aproape 10 minute.


Intr-o alta oala se pune la fiert multa apa cu sare si cand apa fierbe se adauga morcovul ramas taiat rondele si razalaii. Se fierb putin peste 10 minute (verificati sa fie fierti razalaii).

Daca folosești taietei cumparati consultati timpul de fierbere de pe pachet.
Se strecoara supa preparata pe morcovii răzuiți, pentru că aceasta va fi baza supei noastre.

Se strecoara razalaii si morcovii rondele. Se pun in supa baza de mai sus. Se mai adauga in supa cam 3 linguri din morcovii razuiti, se drege supa de sare și se servește alături de pătrunjel verde tocat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed