Costurile întreţinerii unui câine

Fiecare proprietar al unui animal de companie ştie că pe lângă hran ă, apă şi jucării acesta are nevoie şi de alte lucruri extrem de importante, ne referim aici la supravegherea medicală şi aplicarea tratamentelor necesare. Dacă nu ai încă un câine şi îţi doreşti să îţi faci un calcul asupra costurilor de întreţinere pe care le implică acesta, te invităm să citeşti în continuare.

Trebuie să ştii încă de la început ca întreţinerea unui câine şi costul aferent variază în funcţie de rasă, vârstă, sănătate şi stilul de viaţă al tău şi al animalului tău de companie. Dar iată la ce trebuie să te aştepţi:

  1. Costul achiziţiei

Chiar dacă îţi doreşti un prieten necuvântător alături, trebuie să ştii că şi întreţinerea acestuia implică anumite responsabilităţi legale. Acestea variază în funcţie de legislaţia ţării, însă există câteva elemente de bază, şi anume:

  • Costul de achiziţie – cumpărarea unui câine este considerată o achiziţie comercială. Vânzătorul trebuie să se asigure că acesta nu este bolnav, nu are dizabilități și respectă standardele unei anumite rase. Iar cumpărătorul trebuie să achite o anumită sumă de bani. În cele mai multe cazuri există şi un contract. De asemenea, există opțiunea de a adopta un câine, ceea ce nu implică un cost de achiziție inițial.
  • Identificarea obligatorie – de obicei, aceasta se realizează prin microcipare. Procedura nu necesită anestezie și vă fi gata într-un timp foarte scurt, cu tot cu procedura de dezinfectare a zonei gâtului, unde urmează să îi fie introdus microcipul. Ulterior, dacă ți-ai pierdut companionul, printr-o simplă scanare a microcipului intordus se vor putea identifica datele proprietarului.
  • Vaccinările obligatorii  în primul an- câinii primesc două seturi de vaccinuri în primele 12 săptămâni de viaţă. Dacă îl cumperi după vârsta de 12 săptămâni, trebuie să te asiguri că acesta are schema completă de vaccinare. Iar dacă îl cumperi înainte de împlinirea celor 12 săptămâni trebuie să te ocupi tu de finalizarea schemei de vaccinare la medicul veterinar.
  1. Costul îngrijirii medicale

Aici trebuie să discutăm de tratamente de prevenție periodice. Acestea au scopul de a identifica atât problemele grave ce pot apărea în timp, cât şi tratarea anumitor afecţiuni provocate de purici, căpuşe sau alte cauze.

Castrare caini: În cazul în care nu îţi doreşti pui, este recomandată intervenţia de sterilizare sau castrare. De asemenea, după o anumită vârstă, castrarea câinelui poate preveni anumite complicații a stării de sănătate a animalului tău, atât la femele, cât și la masculi. În cazul în care nu îţi doreşti pui, această intervenţie este recomandată. De asemenea, după o anumită vârstă, castrarea câinelui poate preveni anumite complicații a stării de sănătate a animalului tău, atât la femele, cât și la masculi.

Deparazitarea este un alt cost pe care trebuie să îl ai în vedere.

  1. Costul hranei

Hrana reprezintă un cost care apare cu regularitate. Dacă animăluţul tău nu are cerinţe speciale sau alergii legate de hrana pe care o primeşte, atunci poţi estima cu uşurinţă costul. Indiferent de rasă este extrem de important să alegi un produs de calitate. Dacă nu ştii ce tip de hrană este cel mai potrivită pentru animalul tău, îţi recomandăm să discuţi cu medicul veterinar.

  1. Toaletarea

Tunsul, periajul sau spălatul sunt alte costuri suplimentare. Bineînţeles periajul, spălatul, curăţarea urechilor, verificarea şi tăierea ghearelor sunt operaţiuni pe care le poţi realiza chiar tu,evitând să plăteşti în plus pentru ele.

  1. Călătoriile

Dacă doreşti să călătoreşti cu animalul de companie, trebuie să ai în vedere costurile legate de emiterea unui paşaport, dar şi alte costuri pe care le implica vizitele obligatorii la medicul veterinar în țara de destinație.

În cazul în care călătoreşti singur şi nu ai cu cine să laşi animalul de companie, trebuie să ai în vedere şi costul  unei nopți de cazare în pensiunile destinate animalelor.

Acestea sunt cele mai importante costuri pe care să le iei în considerare daca iți dorești un câine. Ia în considerare toți factorii implicați și achiziționează-ți un câine doar atunci când ești sigur că poți avea grijă de acesta toată viața sa.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed