AcasăGeneralCum faci print screen la laptopurile Apple Macbook

Cum faci print screen la laptopurile Apple Macbook

Captura de ecran sau print screen reprezintă termenul care este folosit pentru a descrie acțiunea de capturare a unui fișier de imagine statică a desktop sau ecranul computerului sau o anumită zonă a ecranului.

Astfel, funcția de captură de ecran permite utilizatorilor să ia o imagine de tot ce este pe ecranul de afișare al dispozitivului lor. Această caracteristică este utilă atât ca fiecare dispozitiv electronic fie că este vorba de telefoane mobile, tablete sau computer, toate acestea o are.

Realizarea unei capturi de ecran pe un computer Mac

  1. Pentru a realiza o captură de ecran, apasă lung aceste trei taste simultan: Shift, Comandă și 3, potrivit support.apple.com
  2. Dacă vezi o miniatură în colțul ecranului, fă clic pe ea ca să editezi captura de ecran. Sau așteaptă apariția capturii de ecran pe care vrei să o salvezi pe desktop.

Capturarea unei porțiuni a ecranului

  1. Apasă lung aceste trei taste simultan: Shift, Comandă și 4.
  2. Trage cursorul cruce pentru a selecta zona de ecran pe care dorești să o capturezi. Pentru a muta selecția, apasă lung bara de spațiu în timp ce tragi. Pentru a anula realizarea capturii, apasă tasta Esc (Escape).
  3. Pentru a realiza captura, eliberează mouse-ul sau butonul trackpadului.
  4. Dacă vezi o miniatură în colțul ecranului, fă clic pe ea ca să editezi captura de ecran. Sau așteaptă apariția capturii de ecran pe care vrei să o salvezi pe desktop.

Capturarea unei ferestre sau a unui meniu

  1. Deschide fereastra sau meniul pe care vrei să îl capturezi.
  2. Apasă lung aceste taste simultan: Shift, Comandă, 4 și bara de spațiu. Cursorul se schimbă într-o pictogramă cameră . Pentru a anula realizarea capturii, apasă tasta Esc (Escape).
  3. Fă clic pe fereastră sau pe meniu pentru a realiza captura. Pentru a elimina umbra ferestrei din captura de ecran, apasă lung tasta Opțiune în timp ce faci clic.
  4. Dacă vezi o miniatură în colțul ecranului, fă clic pe ea ca să editezi captura de ecran. Sau așteaptă apariția capturii de ecran pe care vrei să o salvezi pe desktop.

Unde se găsesc capturile de ecran

În mod implicit, capturile de ecran sunt salvate pe desktop cu numele „Captură de ecran [data] de la [ora].png.”

În macOS Mojave sau versiunile ulterioare, poți să schimbi locația implicită a capturilor de ecran salvate, din meniul Opțiuni, în aplicația Captură de ecran. De asemenea, poți să tragi miniatura într-un dosar sau într-un document.

Ultimele Articole