Cum se prepară toba de casă și cum ajungi la gustul autentic

Toba de casă este un preparat tradițional în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Ea nu lipsește de pe mesele românilor. Cum se prepară toba de casă și cum ajungi la gustul autentic?

Pentru toba decasă autentică vei avea nevoie de mai multe ingredinte, ordinea lor fiind extrem de importantă:

  • 1 cap întreg de porc
  • rinichii
  • inima
  • câteva bucăţi şorici
  • 3 foi dafin
  • 2 lingurite boabe de piper
  • piper măcinat
  • sare
  • 1 stomac de porc
  • 2 linguri oţet

Cum se prepară toba de casă și cum ajungi la gustul autentic

Pentru această toba de porc, tot capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie. La fel, celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de minute. Apoi, se mai trec încă o dată pe sub un jet de apă rece.

Se aşază apoi la foc toate ingredien­tele pentru toba de casa într-o oală suficient de mare, de aproximativ 7 litri. Se lasă să dea în clocot, se ia spuma şi apoi se pun sarea, foile de dafin şi piperul boabe.

Apoi se lasă la fiert în jur de 2 ore, timp în care şi stomacul porcului se pune în apă rece cu oţet. După ce toată carnea a fiert, se taie bucăţele mici care se amestecă cu sare, piper măcinat şi puţină zeamă în care au fiert. Se pune amestecul în stomacul curăţat, se coase, se fac câteva găuri cu o andrea şi se pune din nou la fiert în apa în care au fiert iniţial ingredientele. Se lasă aproximativ 30 de minute.

După ce trece jumătate de oră se scoate toba de porc pe un suport de lemn şi se aşază deasupra alt suport de lemn peste care se aşază greutăţi. Toba de casa se lasă să se răcească aşa până a doua zi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed