x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.4218
string(16) "instant-articles"

Dorel a luptat în Irak și Afganistan, dar l-a răpus VIRUSUL în Irlanda. „Veterane, nu te vom uita niciodată!”

The Sun a scris despre drama unui român erou.

Author: Mihai Voican | Sursa: ZIARIȘTII.COM | Publicat: 20.05.2020, 17:36

Dorel Giurcă avea 53 de ani și lucra la o firmă care asigura servicii de curăţenie la St’ James Hospital din Dublin. Locuia în Irlanda împreună cu soţia sa, Mirela. Românul a luptat în Irak și Afganistan, dar a fost ucis de coronavirus în Irlanda. Românul a fost testat prea târziu şi murit la 48 de ore după ce a aflat că este pozitiv. Soţia a fost şi ea infectată şi este încă internată, scrie Thesun.ie, citat de Adevarul.ro.

 

Dorel și Mirela Giurcă s-au mutat în Irlanda în urmă cu 3 ani, în căutarea unui trai mai bun. După ce a ieşit la pensie, militarul român a început să lucreze pentru Momentum Support, o companie care asigură servicii de curăţenie inclusiv la St’ James Hospital din Dublin, unde a şi fost repartizat.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

Potrivit Thesun.ie, în luna martie, mai mulţi angajaţi ai spitalului unde lucra românul au fost testaţi, pentru că aici se înregistrase un caz de infectare cu noul coronavirus. Mulţi dintre cei testați au ieşit pozitiv.

 

 

Dorel a continuat să meargă la muncă, el nefiind testat nici măcar atunci când cazurile la spitalul din Dublin au început să se înmulţească.

 

Pe 30 aprilie, Dorel Giurcă şi mai mulți colegi ai săi au fost trimişi în izolare la domiciliu. Abia atunci i-a fost făcut testul. Rezultatul a venit, însă, după aproape o săptămână.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

 

Românul a aflat pe data de 6 mai că este pozitiv. I-a fost comunicat rezultatul la telefon şi i s-a spus să rămână la domiciliu. După alte 48 de ore, însă, Dorel Giurcă nu mai putea respira. Soţia sa a chemat imediat ambulanţa, dar bărbatul nu a mai rezistat pe patul de spital decât câteva ore.

 

Articolul integral pe ZIARIȘTII.COM