x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

DRAGNEA a dat Comisia Europeană în judecată. Care sunt de fapt planurile sale

Avocații lui Liviu Dragnea au explicat miza procesului de la Luxemburg.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.04.2019, 11:34

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a deschis ancheta impotriva lui Liviu Dragnea in baza investigatiei Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), precizeaza avocatii liderului PSD, in cererea de chemare in judecata a Comisiei Europene, depusa la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), consultata de Ziare.com.

 

Practic, aparatorii lui Dragnea explica intr-o singura propozitie miza procesului de la Luxemburg: documentul care a stat la baza anchetei de la DNA, in care este cercetat pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si fraude europene.

 

Chichita procedurala

 

Ziare.com a explicat inca din momentul deschiderii acestui caz, ca Dragnea nu mai putea ataca raportul OLAF, pentru ca nu mai era in termen. Politicianul a apelat la o chichita procedurala si a contestat un raspuns negativ primit de la Comisia Europeana.

 

Dragnea cere Comisiei Europene sa deschida o ancheta in cazul OLAF, dupa ce s-a plans ca la intocmirea raportului nu i-ar fi fost respectate dreptul la aparare, dreptul la a fi ascultat si prezumtia de nevinovatie.

 

In plus, liderul PSD s-a plans de modul in care OLAF a realizat raportul care-l incrimina si de faptul ca nu i-au fost comunicate mai multe documente din cadrul investigatiei.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM