x


  • EUR
    4.8398
    USD
    4.3112
string(16) "instant-articles"

E CLAR! Alexandru Rafila: Mâine intrăm în scenariul IV, cel mai probabil

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat că România va intra luni în scenariul IV.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 29.03.2020, 16:24

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat, duminică, la Digi24, că România va intra luni în scenariul IV al crizei de coronavirus și că urgența autorităților este să organizeze tratarea pacienților în afara spitalelor, pentru ca aceste unități să nu fie suprasolicitate și să trateze doar cazurile grave și critice:

 

”Cel mai probabil mâine intrăm în scenariul IV. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine. Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele. 80% sunt forme ușoare sau medii, doar 20% fac forme mai grave sau critice”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Despre tânăra de 27 de ani decedată duminică, în urma infectării cu COVID-19, Rafila a declarat că aceasta suferea de diabet zaharat încă din copilărie și că evoluția bolii este diferită în funcție de vârsta la care persoanele capătă diferite afecțiuni medicale. Președintele Asociației de Microbiologie a menționat că persoanele care trebuie protejate sunt vârstnicii și cele care suferă de afecțiuni cardiologice, hipertensiune, afecțiuni pulmonare cronice, diabet, cancer etc:

 

”Probabil avea diabet din copilărie, se numește diabet de tip I, și sunt persoane predispuse la astfel de îmbolnăviri (…) Nu este similar să te îmbolnăvești la vârsta de 80 de ani și alta e la 30 de ani, evoluția e diferită. Cele mai vulnerabile categorii expuse la COVID-19 sunt persoanele care suferă de probleme cardiologice, hipertensiune arterială, afecțiuni pulmonare cronice, diabetul, persoanele bolnave de cancer etc”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Digi24.

 

Articolul integral pe G4MEDIA