x


  • EUR
    4.7788
    USD
    4.3105
string(16) "instant-articles"

FIRMA care a făcut dezinsecția UCIGAȘĂ, nebăgată în seamă de cumnata unui celebru primar PSD

DSP Timiș, condus de cumnata unui celebru primar PSD, nu a făcut niciodată verificări la firma cu dezinsecția ucisgașă.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 19.11.2019, 13:27

Reprezentanții DSP Timiș au recunoscut, într-o conferință de presă, că nu au verificat niciodată firma care a deratizat blocul în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei.

 

Întrebată despre controalele care au fost făcute la firma care a deratizat blocul din Timișoara în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei, șefa  DSP Timiș, Cornelia Cizmaș, a răspuns: „Din câte știu de la colegii mei, nu a fost verificată niciodată”. Cizmaș este cumnata unui celebru primar PSD, Victor Malac, care conduce cea mai dezvoltată comună de la marginea Timișoarei, acolo unde mulți din timișoreni s-au mutat în ultimii ani. Cornelia Cizmaș a fost pusă în funcția de șef al DSP de PSD Timiș, deși este de meserie economist.

 

Firma respectivă a fost înființată în 2015 și are un singur angajat.

 

La rândul lor, reprezentanții DSV Timiș au spus, la aceeași conferință de presă, că substanța folosită la deratizare avea o concentrație letală. Societatea avea autorizație de la DSV, însă pentru reclame folosește o altă adresă, astfel că dacă și-a schimbat punctul de lucru autorizația nu ar mai fi valabilă, au spus reprezentanții DSV Timiș.

 

Șeful ISU Timiș, Lucian Mihoc, a afirmat, la rândul său, că după apariția problemelor au fost verificate 5 locații: „A fost o sumă de 5 locații la care am desfășurat activități de cercetare. Aici mă refer la faptul că imediat sau pe timpul acțiunii, pentru cercetarea acestui imobil din punct de vedere al contaminării cu substanțe toxice, am mai avut informații cu două locații, două unități de administrație publică la care s-au făcut verificări care au denotat faptul că nu există un pericol în aceste două locații. Ulterior a mai fost vorba de două imobile de tip bloc de locuințe, unul a fost evacuat parțial și cel de pe stradă Vaida Voievod a fost evacuat total. Este vorba de 31 de persoane evacuate în cursul serii. În acest moment, persoanele evacuate, cele care au ajuns și au rămas internate sunt în stare bună”.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE