Scandalul din Valea Cernei se extinde! Ecologiștii, contrați de producătorii de mobilă

Asociația Producătorilor de Mobilă din România este cel mai nou nume care apare în scandalul iscat în urma prezenței echipei Netflix în România pentru documentarea tăierilor ilegale de lemn din codrii seculari sau din parcurile naționale ale țării. După ce s-a spus că echipa de la Netflix a fost agresată de niște tăietori de lemne pe Valea Cernei, președintele Agent Green, Gabriel Păun, a făcut câteva declarații care i-au deranjat pe producătorii de lemn. „Cred că seria de documentare investigative Broken este prima prezenţă Netflix în România. Serialul expune partea întunecată a industriilor lemnului, cosmeticelor, plasticului şi ţigărilor electronice. Când vine vorba despre mobilă ieftină, de proastă calitate, care devastează pădurile şi se vinde pe toată planeta, România este cap de listă în episodul documentarului dedicat acestui subiect“, spune activistul român.

 

Reprezentanții asociației au reacționat și au spus că România exportă mobilă de calitate. ”Producția de mobilă este de 2,5 miliarde de euro pe an și este orientată cu precădere la export, 86% din ceea ce se produce se comercializează peste hotareÎn ceea ce privește exportul, industria românească de mobilier se află pe locul 11 în lume și pe locul 5 în Uniunea Europeană. Principalele țări destinatare ale exportului românesc de mobilă sunt (în această ordine): Germania, Franța, Italia, Slovacia, Cehia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Belgia, Polonia, Suedia, Austria, Ungaria, SUA, Elveția, Federația Rusă, etc. România exportă mobilier de calitate care se adresează populației din toată lumea, cu venituri peste medie, ceea ce rezultă și din statistica vamală privind prețurile la exportul și importul de mobilă din/în România”, spun reprezentanții asociației.

 

 

Ei susțin că România exportă mobilă de calitate mai bună, decât cea pe care o importă, tendința fiind de creștere accentuată a valorii produselor noastre care pleacă spre comercializare în alte țări. Cifrele arată că a crescut diferența între prețul de export și cel de import de la 15,5% în 2016 la 28,4% în 2018, adică aproape s-a dublat, au spus cei de la asociație.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed