AcasăExterneInterdicție de ieșire din China pentru mii de chinezi și străini

Interdicție de ieșire din China pentru mii de chinezi și străini

Potrivit The Guardian, mii de cetățeni chinezi și străini au fost surprinși când au aflat că au interdicție de ieșire din China conform raportului grupului de drepturi Safeguard Defenders. Totodată, o analiză Reuters a constatat o creștere a cazurilor în justiție care sunt legate de astfel de interdicții în ultimii ani.

„De când Xi Jinping a preluat puterea în 2012, China a extins cadrul legal pentru interdicțiile de ieșire și le-a folosit din ce în ce mai mult, uneori nejustificate legal”, se arată în raportul Safeguard Defenders.

Atenția asupra interdicțiilor de ieșire din țară vine pe măsură ce tensiunile dintre China și SUA au crescut din cauza disputelor comerciale și de securitate și contrastează cu mesajul Chinei că se deschide pentru investiții și călătorii în străinătate după izolarea restricțiilor legate de Covid.

Analiza Reuters a înregistrărilor privind interdicțiile de ieșire, din baza de date a Curții Supreme a Chinei, arată o creștere de opt ori a cazurilor care menționează interdicții între 2016 și 2022. China și-a consolidat săptămâna trecută legea împotriva spionajului, permițând ca interdicțiile de părăsire a Chinei să fie impuse oricui, chinez sau străin, care este investigat.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.