AcasăPoliticLiviu Dragnea: Să spună specialiştii ce să facem cu Ordonanţa 13

Liviu Dragnea: Să spună specialiştii ce să facem cu Ordonanţa 13

Realizator: Dar haideţi să vă întreb despre soarta Ordonanţei 13 în parlament. Ea este la Comisia juridică a Senatului sub indicativul L13/2017. Ce soartă credeţi că va avea?

 

Liviu Dragnea: Eu ştiu că este Ordonanţa 14, care a abrogat Ordonanţa 13. Preşedintele României, care este preşedintele nostru al tuturor, a solicitat oficial Guvernului ca Ordonanţa 13 să fie abrogată şi Guvernul a abrogat-o prin Ordonanţa 14. Ordonanţa 14, care a fost Legea de aprobare a Ordonanţei 14, a fost aprobată în Senat rapid, a venit în Cameră. O s-o aprobăm şi noi, luni sau marţi, cel mai târziu. Deci, Legea care aprobă Ordonanţa care abrogă Ordonanţa 13.

 

Realizator: Dar în continuare, în proces legislativ se află această Ordonanţă 13.

 

Liviu Dragnea: Care este abrogată.

 

Realizator: Dar ea este în proces legislativ şi Senatul sau Camera Deputaţilor, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să se pronunţe asupra ei.

 

Liviu Dragnea: Categoric.

 

Realizator: Nu spune nimeni un termen, Parlamentul este suveran, dar ce se va întâmpla cu ea?

 

Liviu Dragnea: Eu aştept nişte opinii de la specialişti, pentru că toată lumea a cerut să abrogăm Ordonanţa 13. Guvernul a abrogat Ordonanţa 13. Parlamentul trebuie să aprobe Legea care aprobă Ordonanţa 14. Vom face asta. Pentru Ordonanţa 13, trebuie să spună specialiştii ce trebuie să mai facem cu ea, pentru că unii spun: oameni buni, Ordonanţa 13 este abrogată, deci, nu mai este în vigoare.

 

Realizator: Da.

 

Liviu Dragnea: Doamnă nu sunt specialist, trebuia să mă pregătesc dacă îmi spuneaţi…

 

Realizator: Nu, dar sunteţi preşedintele Camerei Deputaţilor, sunteţi liderul PSD.

 

Liviu Dragnea: Categoric.

Ultimele Articole