Mark Mobius, Templeton: România, promiţătoare pentru investitorii în căutarea „pieţelor emergente”

Templeton a deschis birouri în Vietnam şi Dubai în ultimii ani pentru că a identificat oportunităţi de investiţii în Asia de Sud-Est şi în aşa-zisele pieţe de frontieră din Orientul Mijlociu, mai menţionează Mobius, considerat un guru al pieţelor emergente.

„Slovenia, România, Croaţia, Kazahstan şi Ucraina încep de asemenea să fie promiţătoare”, a adăugat el.

„Aceste pieţe în tranziţie arată interesant şi ar putea deveni pieţele emergente de mâine”, a mai scris Mobius, într-un raport publicat de Templeton.

Atât indicele BET, al bursei de la Bucureşti, cât şi indicele KASE, al pieţei kazahe, au ajuns la niveluri maxime ale ultimului an.

Pieţele emergente au devenit alternative din ce în ce mai importante pentru marii investitori mondiali, deaoarece „pot oferi profituri mari”, spune Mobius, care administrează circa 25 miliarde dolari.

Intrările de capital pe pieţele emergente depăşesc 123 miliarde dolari din 1995 până în prezent, deşi anul trecut au ieşit fonduri de 49 miliarde dolari, din cauza crizei, mai subliniază Mobius. Dintre acestea, peste 44 miliarde dolari au revenit pe aceste pieţe în primele şapte luni ale lui 2009, a afirmat el.

Mobius consideră că investitorii ar trebui să aibă „o perspectivă pozitivă pe termen lung” în privinţa acestor active, datorită ratelor de creştere din aceste state în dezvoltare, capacităţii de creştere a consumului şi acumulării de rezerve valutare internaţionale.

În România, Franklin Templeton a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea, deschizând şi o sucursală locală.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed