Medicii români au deja VACCINUL! ”E o zi importantă”

0
Medicii români au deja VACCINUL! ”E o zi importantă”

Institutul de cercetări medicale din Timișoara, OncoGen, are echivalentul a 1000 de doze de vaccin și miercuri a început testele. “Este vorba de vaccin în faza de testare în laborator.”, potrivit OncoGen. Totul a început cu o finanțare europeană.

 

“Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!” – au scris cercetătorii de la OncoGen pe pagina Facebook.

 

OncoGen a anunțat încă de acum câteva săptămâni că lucrează la un vaccin, printr-o metodă specifică dezvoltării imunoterpiilor în cancer, apărută de curând, și care este, “în general personalizată pentru fiecare individ în parte și am folosit-o pentru coronavirus”, potrivit profesorului Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, într-un interviu pentru HotNews.ro (26 februarie). Cercetătorii de la OncoGen au parcurs drumul de la terapiile personalizate pentru cancer, la care lucrau de doi ani, la vaccinul împotriva coronavirusului, relata HotNews.ro.

 

Profesorul Virgil Păunescu, directorul centrului OncoGen spunea atunci că, în ciuda faptului că România nu poate produce vaccinuri, “am vrut să fim printre primii care lucrăm la dezvoltarea lor, sunt convins că mai sunt și alte laboratoare în lume care lucrează la așa ceva. Am vrut să dăm un semnal că suntem acolo, cot la cot cu cei care au ceva de zis.”

 

Articolul integral pe EURACTIV