Orașul din România în care tocmai s-a deschis o fabrică nouă de filtre. Va recruta până la 500 de angajați

Ministrul Economiei, , a fost prezent la inaugurarea unei noi fabrici de filtre, unde a apreciat angajamentul investitorilor de a crea până la 500 de locuri de muncă în noua unitate de producție.

Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, România înregistrează o creștere economică de 1,8%, una dintre cele mai semnificative din Europa. Aceste declarații au fost făcute la Balş, în cadrul deschiderii fabricii Hengst, de către ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea.

Ministrul a subliniat că România oferă un climat de afaceri dinamic, iar deschiderea fabricii de la Balş de către Hengst este considerată o decizie înțeleaptă.

„Decizia dvs. de a investi aici la Balş este cu adevărat înțeleaptă. Balşul se află pe axa principală a industriei auto din România, între Piteşti și Craiova, beneficiind de o infrastructură modernă, într-o zonă extrem de dinamică a țării. În plus, conform datelor statistice recente publicate de către Institutul Naţional de Statistică, România înregistrează una dintre cele mai mari creșteri economice din Europa, de 1,8%.

Economiștii estimează că în următorii șapte-opt ani România va înregistra cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Ca inginer, vă asigur că îmi doresc să menținem acest mediu de afaceri dinamic pentru a permite companiilor precum Hengst să obțină profit și să angajeze cât mai mulți oameni”, a declarat Ştefan Oprea, potrivit site-ului știrileProtv.

Până la finalul anului 2025, fabrica va tot angaja oameni

Ministrul Economiei a evidențiat planurile de extindere ale fabricii Hengst de la Balş, precizând că aceasta va ajunge să aibă 100 de angajați până la sfârșitul anului și ulterior se va extinde până la 500 de angajați.

„În calitate de membru al Partidului Social Democrat, sunt preocupat nu doar de aspectul financiar al afacerii, ci și de impactul social pe care îl are. Faptul că începeți cu 40 de angajați și vă propuneți să ajungeți la 500 de lucrători într-un timp relativ scurt este un lucru lăudabil. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea bugetului local și, implicit, la furnizarea de servicii sociale mai bune pentru comunitatea din Balş, inclusiv pentru angajații de la Hengst”, a adăugat Oprea.

Ministrul a subliniat importanța experienței și a inovației aduse de companii precum Hengst în mediul de afaceri românesc

„Hengst este o companie de familie din Germania, cunoscută pentru rezistența și contribuția sa la economia germană. Este esențial să încercăm să transferăm această experiență și valorile sale către IMM-urile din România. Aceste companii, precum Hengst, care investesc în cercetare și inovare, aduc cu ele nu doar prosperitate economică, ci și valori solide, care sperăm să se reflecte și în economia noastră locală, aici la Balş.

Cum putem facilita acest transfer către companiile românești este unul dintre aspectele critice pe care trebuie să le abordăm rapid. Totuși, având în vedere structura economică actuală a României, cu o combinație de întreprinderi mici și mijlocii și corporații mari, este evident că avem un mediu de afaceri rezilient și dinamic. Cred că această poziționare geografică favorabilă, situându-ne în centrul Europei, joacă un rol semnificativ în această dinamică. Aceste aspecte sunt tot mai evidente în contextul actual”, a concluzionat ministrul Ştefan Oprea.

La evenimentul de la Balş, au participat miercuri, alături de ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, președintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, primarul orașului Balş, Cătălin Rotea, precum și parlamentari și alți reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului de afaceri, cu ocazia inaugurării unei noi fabrici Hengst de filtre destinate echipamentelor de curățare și sculelor electrice.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed