Pericolul din piramida alimentelor. Mare atenţie, cum trebuie să le consumi, de fapt

Pericolul din piramida alimentelor. Mare atenţie, cum trebuie să le consumi, de fapt. O alimentație corectă este cheia pentru un organism sănătos, dar și pentru o greutate optimă.

Sunt însă persoane care nu cunosc foarte bine regulile alimentare, iar acesta este și motivul pentru care ajung să acumuleze kilograme în plus sau să se simtă obosite după o singură masă.

Pericolul din piramida alimentelor. Mare atenţie, cum trebuie să le consumi, de fapt

Iată care sunt cele mai importante reguli din piramida alimentelor de care trebuie să ții cont dacă vrei să ai grijă de silueta și de sănătatea ta.

În primul rând trebuie să știi că piramida alimentelor pune accent pe consumul cerealelor, legumelor și fructelor ca fundament al alimentației și al menținerii sănătății.

Aceste alimente stau la baza dietelor sănătoase, având un conținut scăzut în grăsimi saturate, colesterol, zahăr și sodiu. Notabil este și faptul ca acestea pot reduce riscul de apariție a bolilor cronice (diabet zaharat, boală coronariană, cancer, etc).

Pericolul din piramida alimentelor. Mare atenţie, cum trebuie să le consumi, de fapt

De cealaltă parte, alimentele de la baza piramidei trebuie acompaniate de alimente bogate în proteine (lapte, brânză, carne și produse din carne cu un conținut scăzut în grăsimi), reprezentate grafic în al treilea nivel al piramidei.

Vârful piramidei este reprezentat de grăsimi și de produse zaharoase și nu are atașate recomandări în ceea ce privește numărul de porții, ci doar mențiunea de a fi consumate rar și în cantități mici. Grăsimile saturate sunt de evitat și este suficientă consumarea unei cantități moderate de sare și produse zaharoase. Alcoolul, dacă este consumat, trebuie sa se rezume la cantități mici, scrie nutriscience.ro. 

Pericolul din piramida alimentelor. Mare atenţie, cum trebuie să le consumi, de fapt

Conform piramidei alimentelor, o alimentație sănătoasă arată în felul următor:

  • Mănâncă cel mai mult – cereale (40%)
  • Mănâncă mai mult – legume și fructe (35%)
  • Mănâncă moderat – carne, pește, ouă și alternative (inclusiv fasole uscată), lapte și alternative
  • Mănâncă mai puțin – grăsime / ulei, sare și zahăr
  • Beți în cantitate suficientă de lichid (inclusiv apă, ceai, supă clară, etc) în fiecare zi

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed