Pompa de căldură aer-apă, de la Altecovent – investiția pe care o veți dori

Discutăm în ultima vreme despre semnale de alarmă în ceea ce privește consumul de resurse. Nu mai este doar o știre, ci o realitate. Ne confruntăm cu nevoia de a lua măsuri, pentru că resursele folosite sunt tot mai costisitoare. Dacă tot avem la îndemână soluții moderne, atunci acestea ar trebui să facă o diferență, nu-i așa?

În zilele noastre sunt la mare căutare acele sisteme de încălzire care să aibă randament bun. De preferat să consume puțin, dar să încălzească repede și bine și când tragem linie costurile să fie unele mici. Ei bine, există opțiune, cea reprezentată de pompe de caldura de la Altecovent. Marele avantaj este că este folosită resursa regenerabilă, de la natură.

De ce merită să investiți în pompe de căldură

Pentru că sunt ceea ce înseamnă sistemul de viitor, pentru că pot substitui cu succes clasicul sistem de încălzire întâlnit în majoritatea caselor și pentru alte zeci de motive pompele de căldură au devenit tot mai populare. Posibil că ați mai auzit despre acestea. Sunt versatile într-atât încât să reprezinte o opțiune bună în ceea ce privește încălzirea oricărui tip de suprafață și clădire, fie că vorbim de cele de uz comercial, industrial sau casnic.

Concret, investiția în acest tip de sistem vă aliniază cu tendințele actuale și în plus vă ajută  pe termen lung. Merită așadar să amintim despre acestea și implicit cum funcționează. Cei de la Altecovent, cu pagina oficială Ventilatiecurecuperarecaldura.ro, dispune de pompe de căldură aer-apă, așadar ne raportăm la acestea și iată ce avantaje sunt de luat în considerare:

  • Sunt mai ușor de montat, în comparație cu alte tipuri de pompe din aceeași clasa.  Un avantaj major aici este că nu la montare nu se impune realizarea unui foraj, ceea ce ar complica cu mult proiectul. Deci nu veți avea acel șantier în curtea casei. De asemenea, din acest punct de vedere nu veți fi condiționați de cât spațiu aveți la dispoziție.
  • O astfel de pompă nu este utilizată ocazional, prin inversarea principiului său de funcționare este utilă și vara. Așadar cât e anul de lung, pompa de căldură este bună la casa omului. Adică vara răcește încăperile și menține astfel o temperatură optimă.
  • Sursa de energie este nelimitată, pentru că o astfel de pompă are resursă nelimitată, adică aerul exterior.
  • Eficiență dovedită. Oricine caută o soluție rentabilă pentru ca încălzirea necesară să îi creeze confort, însă asta să nu însemne în adelasi timp un efort financiar extraordinar.
  • Funcționează silențios și încălzește repede. Detaliile tehnice diferite, de la o pompă de căldură la alte, le veți consideră departajare în alegerea făcută.
  • Mentenanță minimă, doar costurile inițiale sunt mai mari, adică ale achiziției în sine a pompei și instalarea acesteia.
  • Pot fi asociate cu diverse sisteme, cu recuperator caldura eficient, boilere, cu panouri fotovoltaice, conectate la calorifere astfel încât să creeze distribuirea agentului termic.

Încălzire confortabilă

Să lămurim de asemenea că deși o pompă de căldură este conectată la sistemul electric asta nu înseamnă că ea va consuma mult, mai mult decât produce. Se spune despre aceste pompe de căldură că sunt cu până la 300% mai eficiente decât sunt centralele pe gaz. În plus, nu implică aceleași birocrații și plan complex și complicat.

Cât despre confortul pe care îl creează în locuință, pompa de căldură este indubitabil o bună investiție. Poate fi controlată minuțios astfel încât în fiecare încăpere să existe confortul termic dorit. De asemenea, reglajele ce se pot face permit funcționarea astfel încât să fie rentabil și din punct de vedere al costurilor, pe termen lung – plecați de acasă sau să aveți un program bine planificat astfel încât să fie cald când ajungeți acasă.

Compatibilitatea cu panourile fotovoltaice este un plus

Panourile fotovoltaice sunt de asemenea în interesul publicului. Acestea pot alimenta electric echipamentul din orice casă. În funcție și de tipul de pompă de căldură pe care îl alegeți s-ar putea să aveți și această opțiune, de conectare cu panourile solare. Veți obține atâta energie electrică cât pot genera panourile, în funcție de numărul  lor și de cât de eficiente sunt.

Să luăm de asemenea în calcul faptul că astfel de pompe nu au nevoie de prea multă întreținere. Rezistă foarte bine la orice climat și este de așteptat ca durata de viață să fie în medie de peste 20 ani. Depinde desigur și de cât de bine sunt întreținute. Așadar surclasează orice tip de centrală sau alte tipuri de sisteme de încălzire.

La același capitol de compatibilitate putem aminti și de alte sisteme, precum încălzirea în pardoseală. Este la fel de important faptul că în casele nou construite viitorii proprietari sunt atenți la alegerile pe care le fac. Încălzirea în pardoseală este adesea sistemul complementar celui principal. Pompa de căldură nu vă condiționează în vreun fel să faceți și o astfel de alegere.

La cine apelăm dacă decidem să montăm pompele de căldură?

Sunt și aici destul de mulți jucători pe piață. Depinde ce vă doriți și cât sunteți dispuși să investiți. Din rațiuni practice și financiare veți aprecia poate pachetele de servicii de la Altecovent. În acest caz vorbim de mai  mult decât de un prestator de servicii sau de un furnizor. În stoc aici găsim pompele de căldură aer-apă, precum și boilere cu pompa de căldură, toate acestea fiind de marcă Hajdu.

Tot de aici pot fi solicitate și serviciile conexe, cele de proiectare, montare, punere în funcțiunile și în final mentenanță sau service-ul pe termen lung. Același prestator de servicii se ocupă de asemenea de servicii integrale când vine vorba de sistemele de ventilație cu recuperare de căldură. Despre toate acestea veți descoperi mai multe din pagina oficială.

În vremuri noi avem nevoie de noi metode, adaptate, pentru a avea confortul pe care îl dorim, cu investiție optimă. Despre durata medie a timpului în care vă amortizați această investiție, despre tipul de pompă și nu numai descoperiți mai multe direct la cei care vă pot furniza și soluțiile de care aveți nevoie.

Contact: [email protected]

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed