Putem păcăli INFLAȚIA! Sfaturile unui fost ministru de finanțe

România a înregistrat în luna martie cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE, de 4,2%, în urcare de la 4% în februarie, în timp ce media europeană a fost de 1,6%, arată datele Biroului european de Statistică Eurostat. Pe penultimul loc în topul european se afla în martie Ungaria, cu 3,8%, toate celelalte ţări UE având rate mai mici 3%. Fostul ministru al Finanțelor din timpul Guvernului Ponta, Ioana Petrescu, susține că prețurile vor crește în continuare și vine cu câteva sfaturi care să ne ajute să ne descurcam financiar într-o perioadă cu inflație mare.

 

”Iar suntem campioni europeni la creșterea de prețuri. In luna martie, România a avut o inflație de 4,2%, mult mai mare decât celelalte tari UE. Ungaria se situează pe locul 2 cu o inflație de 3,8%. Prețurile vor continua sa crească atâta timp cât la guvern, deciziile se iau pe picior de către neprofesioniști. Cum ne descurcam financiar intr-o perioada cu inflație mare?
1. Puneți o parte din economii în valută
2. Dacă sunteți mai precaut și nu va plac investițiile riscante, puteți opta pentru depozite la termen în valută.
3. Nu v-aș sfătui să vă investiți economiile în proprietăți în acest moment. BNR avertizează că suntem aproape de o bulă imobiliară.
4. Pentru cei care au rate în euro sau cei care au rate variabile în lei, ideal ar fi ca, în cazul în care dispuneți de economii în lei, să acoperiți cu ele cât mai mult din împrumuturile la bănci. Din cauza inflației, astăzi economiile în lei își pierd din valoare, în timp ce ratele variabile în lei si ratele în euro devin din ce în ce mai costisitoare.
5. Pentru cei cu rate variabile în lei, puteți încerca să refinanțați și să negociați o rată fixă! Atenție, acest sfat nu se aplică celor cu rate în valută pentru că rata fixă la creditele în euro nu va ajută prea mult, în condițiile în care euro se apreciază prin creșterea inflației”, a scris Ioana Petrescu pe Facebook. 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed