x


 • EUR
  4.6975
  USD
  4.1192
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "general"

RISE Project: Cu cine face afaceri Alina Bica în Costa Rica

Fosta sefa a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Alina Bica, plecata in Costa Rica, este trezorierul firmei ASP Centroamerica Sociedad Anonima, detinuta de sotul sau, Mircea Octavian Bica, si de fostul sau client Calin Silviu Pop, un om de afaceri condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare, arata o ancheta RISE Project.

Author: Mihai Voican | Sursa: RISE PROJECT | Publicat: 14.02.2018, 15:31 | Actualizat: 14.02.2018, 15:31

Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu intr-un dosar cu prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro, Mircea Octavian Bica este trimis in judecata intr-un dosar de frauda instrumentat de DIICOT iar Calin Silviu Pop, pe langa condamnarea definitiva din 2013, pentru evaziune fiscala si executare de lucrari miniere fara licenta, este inculpat intr-un alt dosar aflat pe rolul instantei din Romania, scrie RISE Project.

 

Este vorba despre dosarul de coruptie al primarului din Brasov, George Scripcaru. Pop l-a denuntat pe Scripcaru in acest dosar. El a descris procurorilor cum firma sa din Romania a castigat contracte pe bani publici in schimbul cumpararii de materiale electorale si de pachete de mancare pentru campania lui Scripcaru din 2012. Firma folosita de Pop pentru a obtine contractele de la Brasov se numeste ASP Agregate SRL, nume similar cu cel al companiei infiintate impreuna cu Bica in Costa Rica.

 

Articolul integral pe RISE PROJECT