x


  • EUR
    4.7621
    USD
    4.2658
string(16) "instant-articles"

România nemuritoare! Au transformat un monument al eroilor în brad de Crăciun

Au transformat monumentul eroilor din localitate într-un brad artificial de Crăciun. Asta după ce pe 1 decembrie au depus coroane de flori la monumentul eroilor. Se întâmplă la Cudalbi unde monumentul eroilor din centrul comunei a fost transformat într-un fel de suport pentru bradul de Crăciun.

Author: Mihai Voican | Sursa: MONITORUL DE GALAȚI | Publicat: 07.12.2018, 8:12

Astfel, acesta a fost înconjurat de o plasă imensă pe care au fost prinse crenguţe de brad, monumentul transformându-se într-un brad veritabil. Ideea ar fi pornit de la mai mulţi angajaţi ai Primăriei însă a fost susţinută de primarul din Cudalbi, care explică că monumentul este oricum în proces de reabilitare şi aşa arată mult mai bine în prag de sărbători. “Este în reabilitare acest monument, oricum trebuia acoperit cu pânză, aşa cum se face şi cu obiectivele aflate în construcţie şi nu am crezut că dacă îi dăm aşa o formă frumoasă de brad, mai ales că este un simbol al Crăciunului, se vor stârni astfel de polemici. Nu este vorba că nu respectăm eroii, cred că şi lor din cer le-ar plăcea aşa ceva, aşa frumos. Îmi asum decizia şi vom vedea la viitoarele alegeri dacă consătenii mei au fost sau nu deacord cu ceea ce am făcut”, a spus Ştefan Drugan, primarul din Cudalbi.

 

Transformarea monumentului în brad de Crăciun a împărţit localnicii în două tabere. Unii apreciază ideea, alţi nu sunt deloc deacord cu cele întâmplate. “Este mai mare ruşinea. Nu trebuia să se facă aşa ceva. Ar fi trebuit să fie ca anul trecut, un brad frumos, natural, chiar lângă monument dacă se dorea, dar nu aşa”, spuneau unii localnici. “Nu înţelegem care e problema? Am stricat monumentul, am făcut ceva? Au pus un brăduţ peste, vine Crăciunul şi să ştiţi că oamenilor le place, are şi luminiţe, îşi fac şi poze. Nu cred că este vreo problemă”, susţineau alţii.

 

Articolul integral pe MONITORUL DE GALAȚI