x


  • EUR
    4.8351
    USD
    4.1131
string(16) "instant-articles"

Sfaturi despre cum să afli ce afacere să începi

Este normal ca un antreprenor să aibă mai multe idei în minte, dar în momentul adevărului este dificil de ales una. Din acest motiv, vrem să îți împărtășim o serie de sfaturi pentru a ști ce afacere să începi ținând cont de diferiți factori cheie ai antreprenoriatului.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.05.2019, 15:26

Înainte de a continua, îți sugerez să iei o foaie și să faci o listă cu diferite alternative de afaceri pe care ți le-ai propus, astfel încât să îți fie mai ușor să le analizezi din perspectiva fiecărui punct  prezentat mai jos.

 

Cum să afli ce afacere este bine să începi?

Amintește-ți că una dintre cheile succesului în afaceri este să te concentrezi, așa că vrem să te invităm să analizezi ideile pe care le ai minte și să o alegi pe cea mai potrivită pentru a o pune în practică.

 

 Cât de mult îți place afacerea?

Afacerile sunt precum dragostea și, prin urmare, trebuie să te “căsătorești” cu afacerea care te pasionează, numai atunci te vei strădui să o transformi într-o companie minunată.

Dacă ai mai multe idei, nu te grăbi. Analizează treptat care idee te pasionează. Acest lucru va fi un factor cheie în alegerea celei mai potrivite afaceri pentru tine.

Nu te implica într-un lucru care nu îți place. Fă doar lucruri care îți fac placere. De exemplu,  deschide-ți un magazin cu produse de panificație, dacă îți place să faci tot felul de astfel de produse. Un astfel de magazin îl poți organiza eficient folosind rafturi pâine pentru magazin pe care le găsești pe https://rafturionline.ro/ro//raft-de-panificatie-din-pal.

 

Cât de mult știi despre afaceri?

Este mai ușor să începeți într-un sector în care ai anumite cunoștințe care îți permit să ai parte de un avantaj. În plus, un element cheie pentru succesul afacerii îl reprezintă cunoștințele pe care le ai despre produs, despre industrie, despre piață și despre orice factor de afaceri relevant.

Warren Buffett spune: “Nu investiți niciodată într-o afacere pe care nu o înțelegeți”. Acesta este unul dintre principiile pe care le-a urmat pentru a face avere.

Nu lăsa lipsa de cunoștințe să fie un obstacol în calea viselor tale. Dacă-ți place sectorul de panificație, dar știi puține lucruri despre această industrie înseamnă că drumul va fi un pic mai dificil, dar tot poți încerca dacă ești dispus să dai totul să înveți și îți îmbunătățiți cunoștințele până când  deveni cel mai bun.

Este, de asemenea, important să te gândești la abilitățile tale sau know-how-ul tău.

 

Care este experiența ta în industrie?

Experiența în companii similare cu afacerea pe care vrei să o începi îți poate fi de ajutor la început și te poate ghida către succes.

 

Ce resurse ai la dispoziție pentru a începe?

Este important să pregătești un buget și să analizezi investiția inițială, costurile și cheltuielile fiecărei alternative de afaceri pe care o ai la dispoziție pentru a vedea dacă ai resurse necesare pentru a începe sau dacă este necesar să apelezi la diferite surse de finanțare.

Fă o listă cu resursele pe care le ai, iar apoi vezi ce oportunități se potrivesc posibilităților tale. Banii nu ar trebui să fie un obstacol în afacerea ta, dar sunt un element cheie de care trebuie să ții cont dacă dorești să începi afacerea cu succes.

 

Care sunt tendințele pieței?

Fiecare tendință reprezintă o mare de oportunități, trebuie doar să fii conștient de schimbări și să vezi cum pot fi exploatate.

Trăim într-o societate foarte dinamică și în schimbare, în care în fiecare zi vedem tehnologii emergente, noi schimbări, obiceiuri noi etc. Apoi, în fiecare zi, sunt create noi oportunități de afaceri, ideale pentru cei mai inovativi și îndrăzneți antreprenori.

Este foarte important să urmărești tendințele pentru a identifica industriile în creștere și pentru a nu face greșeala de a investi în produse sau servicii care devin caduce sau a căror cerere a scăzut în timp.

 

Care este propunerea de valoare a afacerii?

Fiecare industrie și fiecare nișă de piață este diferită, iar modul de a concura este diferit. De exemplu, nu este logic să îți deschizi un restaurant de lux într-o localitate cu statut socio-economic scăzut. Gândește-te la afaceri cu propuneri de valoare în funcție de piață.

Amintește-ți că există diferite moduri de a crea valoare pentru client și trebuie să alegi strategia de afaceri care se potrivește cel mai bine cu caracteristicile și nevoile publicului țintă.

De asemenea, vezi ce nevoi sunt nesatisfăcute, care sunt barierele de intrare pe piață, care sunt posibilitățile de creștere și expansiune, care este viziunea ta. Succes!