Stare de alertă teroristă în Franța, după atacul din Arras. Ce au interzis cetățenii

0

Alertă de ultimă oră din Franța. Potrivit ultimelor informații, țara a intrat vineri seară în stare de alertă teroristă după atacul de la școala din Arras, în urma căruia un profesor a murit, iar alte două persoane au fost rănite.

Mai exact, potrivit Le Figaro, nivelul „atac de urgență” poate fi pus în aplicare imediat după un atac sau dacă un grup terorist identificat sau neidentificat intră în acțiune. Anunțul a fost făcut după o reuniune de securitate, care a avut loc la Palatul Elysée și care a fost condusă de președintele Emmanuel Macron.

Stare de alertă teroristă în Franța, după atacul din Arras. Ce au interzis cetățenii

Acesta a condamnat anterior atacul de la școala din Arras ca fiind „terorism islamic barbar”

„Terorismul lovește din nou într-o școală și într-un context pe care îl cunoaștem cu toții”, a spus Macron după ce a fost în Arras.

Un atac cu cuțitul a avut loc vineri la Liceul Gambetta din Arras, Franța. Un profesor a murit și două persoane au fost rănite de un individ înarmat cu un cuțit.

Agresorul arestat vineri este un cecen născut în 2003, care apare „pe lista S pentru islamism radical”, potrivit unor surse din poliție, citate de Le Figaro. El era un fost elev al liceului.

Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa un protest interzis de susținere a poporului palestinian, joi, la Paris, după ce ministrul de interne a declarat că astfel de adunări sunt „susceptibile de a genera perturbări ale ordinii publice”, potrivit Reuters.

În ciuda interdicției, câteva sute de manifestanți pro-palestinieni s-au adunat în centrul Parisului în grupuri separate pe care forțele de poliție au încercat să le împiedice să se unească. Au folosit tunuri cu apă.

Demonstranții au scandat „Israelul ucide” și „Macron complice”, o referire la președintele francez Emmanuel Macron, care a condamnat atacul mortal al grupării militante palestiniene Hamas și și-a exprimat solidaritatea cu Israelul.

„Trăim într-un stat de drept, o țară în care avem dreptul să luăm atitudine și să demonstrăm. Este nedrept să interzici pentru o parte și să autorizezi pentru cealaltă parte, iar acest lucru nu reflectă realitatea din Palestina”, a declarat Charlotte Vautier, în vârstă de 29 de ani, angajată la o organizație non-profit, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.