Totul despre ursul brun carpatin. Ce trăsături are acesta. 10 lucruri inedite

Ursul brun capartin este răspândit în toate regiunile lanțului muntos carpatic, însă cu toate acestea, românii aleg să considere că el este un animal pur românesc. Află chiar acum totul despre ursul brun carpatin. Ce trăsături are acesta. 10 lucruri inedite.

Motivul pentru care românii cred că ursul brun carpatin este românesc se datorează faptului că cea mai mare concentratie de urs carpatin din intregul lant se inregistreaza pe teritoriul romanesc, fiind o specie protejata in Romania.

De menționat este faptul că, pana la jumatatea secolului al XIX-lea, ursul brun se intalnea in majoritatea regiunilor, chiar si in Delta Dunarii, insa a fost exterminat din aceste zone pentru a nu influenta intr-un mod negativ agricultura, acesta fiind motivul principal al retragerii sale in lantul muntos.

10 lucruri inedite despre ursul brun carpatin

Despre ursul brun carpatin trebuie să știți că apartine familiei Ursidae, fiind un animal deosebit de puternic, atingand o lungime de pana la 2,5 metri, o inaltime la greaban de pana la 1,5 metri.

Greutatea sa poate atinge 600 kg, fiind foarte masiv, cu o musculatura dezvoltata. In ciuda aspectului sau, ursul carpatin este foarte agil si rezistent.

În ceea ce privește durata de viață, ursul brun carpatin poate trai intre 30 si 50 de ani, in functie de conditiile de mediu. Aceste caracteristici il diferentiaza de celelalte tipuri de ursi, si pot fi influentate de varsta sau sexul ursului, sau de anotimp.

Totodată, trebuie știut faptul că ursul brun carpatin este un animal plantigrad, iar ghearele sale nu sunt retractabile, ca in cazul felinelor. Ursul carpatin are un cap masiv, fruntea este bombata iar nasul si urechile sunt scurte.

Totul despre ursul brun carpatin. Ce trăsături are acesta. 10 lucruri inedite

Culoarea ochilor este asemanatoare cu cea a blanii. Gatul, spatele si menbrele ursului sunt foarte musculoase, si puternice. Blana acestuia este deasa, cu peri moi, a caror desime este influentata de anotimp. Culoare difera in functie de varsta ursului, cei tineri prezentand un guler alb care, cu trecerea timpului, se inchide la culoare.

În ceea ce privește simturile ursului carpatin, ele sunt foarte dezvoltate, in special auzul si mirosul, vazul fiind oarecum deficitar, motiv pentru care prefera sa porneasca in cautarea hranei pe timp de noapte.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed