AcasăGeneralTrei români și un turc au murit într-un accident de autocar în...

Trei români și un turc au murit într-un accident de autocar în Bulgaria! În autocarul înmatriculat în România se aflau 26 de pasageri

Trei români și un turc au murit, sâmbătă, într-un accident de autocar în Bulgaria, în regiunea Veliko Tarnovo. În autocarul înmatriculat în România se aflau 26 de pasageri, 7 cetățeni turci și restul români. Alți cinci pacienți români care se află internați în spitalul din Veliko Tarnovo vor fi transferați cu elicoptere Smurd la spitalul Floreasca din Capitală.

UPDATE Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Agerpres. MAE mai precizează că în autocar se aflau 26 de pasageri.

UPDATE Raed Arafat a declarat la Digi24 că mai multe elicoptere vor aduce cinci pacienți români internați în acest moment în spitalul din Veliko Tarnovo: „Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10:50 pentru cei 5 pacienți. Am trimis un elicopter. Au fost pregătite și urmează să decoleze alte trei elicoptere pentru a aduce în România cei cinci pacienți. Toți vor veni la Floreasca”.

UPDATE Autocarul cu 25 de pasageri, se îndrepta spre România, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii şi şoferul acestuia tocmai ieşiseră din maşină şi au supravieţuit, notează Agerpres.

știrea inițială

Patru români au murit într-un accident de autocar în Bulgaria, anunță DSU. În autocarul înmatriculat în România se aflau 25 de pasageri, 7 cetățeni turci și restul români.

Comunicatul integral transmis de DSU:

În această dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.