Unde se află, de fapt, cea mai apropiată Gaură Neagră de planeta noastră

Unde se află, de fapt, cea mai apropiată Gaură Neagră de planeta noastră. O gaură neagră recent descoperită este mai aproape decât oricare spun oamenii de știință.

Este atât de aproape de Pământ încât stelele care se învârte în jurul ei pot fi văzute cu ochiul liber, scriu ei într-un nou studiu, iar obiectul ar putea fi doar „vârful aisbergului”, multe alte găuri negre similare fiind ascunse și așteaptă să fie găsite, spun astronomii.

Unde se află, de fapt, cea mai apropiată Gaură Neagră de planeta noastră

Gaura neagră se află la doar 1.000 de ani lumină de Pământ și a fost observată cu ajutorul unui telescop la instalația Observatorului European de Sud din Chile. Dar dacă o persoană se află în emisfera sudică, ea poate putea vedea stelele sistemului său într-o noapte întunecată și senină, fără a fi nevoie de un telescop.

„Am fost total surprinși când am realizat că acesta este primul sistem stelar cu o gaură neagră care poate fi văzută cu ochiul liber”, a declarat Petr Hadrava, om de știință emerit la Academia de Științe a Republicii Cehe din Praga și coautor. a cercetării.

Unde se află, de fapt, cea mai apropiată Gaură Neagră de planeta noastră

Sistemul a fost observat pentru prima dată ca parte a unui studiu asupra sistemelor cu stele duble, oamenii de știință urmărindu-l pentru a înțelege mai bine acele sisteme solare care au doi sori. Dar au fost șocați să descopere că un exemplu anume părea să ascundă o gaură neagră, care anterior nu fusese descoperită.

Este una dintre primele găuri negre găsite care nu interacționează violent cu mediul său, ceea ce înseamnă că este cu adevărat neagră și nu este vizibilă din cauza impactului său asupra altor obiecte vizibile precum stelele. În schimb, astronomii i-au observat prezența urmărind orbita stelei interioare a sistemului – care părea să fie perturbată de un obiect mare, misterios, scrie independent.co.uk. 

Unde se află, de fapt, cea mai apropiată Gaură Neagră de planeta noastră

„Un obiect invizibil cu o masă de cel puțin 4 ori mai mare decât cea a Soarelui nu poate fi decât o gaură neagră”, a declarat Thomas Rivinius, om de știință la ESO, care a condus studiul.

Una dintre cele două stele pare să orbiteze în jurul obiectului nevăzut la fiecare 40 de zile, în timp ce cealaltă se află la o distanță mai mare de ambele. Aceasta a însemnat că astronomii au trebuit să urmărească sistemul pe o perioadă mai lungă, permițându-le să obțină o imagine a orbitelor pe parcursul a câteva luni de observații.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed