AcasăExterneVladimir Putin a dat semnalul. Când se încheie mobilizarea parțială din Rusia

Vladimir Putin a dat semnalul. Când se încheie mobilizarea parțială din Rusia

Noi vești de la Vladimir Putin. Liderul de la Moscova anunță ce se va întâmpla cu mobilizarea parțială.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că mobilizarea parțială va fi finalizată în două săptămâni. Potrivit Agenţiei de presă Interfax, citată de Rador, Putin a făcut această declaraţie în cadrul unei conferințe de presă susţinută după vizita sa în Kazahstan.

‘Această activitate este deja pe cale de a fi finalizată. Acum sunt 222.000 de persoane mobilizate din necesarul de 300.000. Consider că în aproximativ două săptămâni se vor finaliza toate activitățile de mobilizare’, a spus Putin.

El a mai remarcat că nu este necesar să se extindă mobilizarea parțială, în viitorul apropiat. Potrivit acestuia, inițial Ministerul rus al Apărării preconiza să convoace mai puțin de 300.000 de persoane în cadrul măsurilor de mobilizare.

”Ministerul Apărării a stabilit inițial o cifră mai mică, nu de 300 de mii de persoane, aceasta a fost stabilită ulterior. În al doilea rând, nu este programată o mobilizare suplimentară. Nu au fost primite propuneri de la Ministerul rus al Apărării în acest sens şi pe viitor nu văd să fie nevoie’, a spus Putin.

Președintele Federației Ruse a mai menționat că 33.000 de persoane mobilizate se află deja în unitățile Forțelor Armate Ruse, dintre care 16.000 în subunitățile implicate în misiuni de luptă.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.