Vrei să te muți în Bucureşti? 5 avantaje şi 5 dezavantaje de care poţi ţine cont

Dacă îţi doreşti să te muţi în Bucureşti, ai mai multe avantaje şi dezavantaje pentru a face acest lucru. Descoperă în articolul de mai jos câteva avantaje şi dezavantaje dacă vrei să te muţi în Capitală, iar dacă vei face asta, găseşti aici joburi multe şi variate din care poţi alege şi la care poţi aplica ușor.

5 avantaje pe care le ai în Bucureşti

1. Găseşti mai multe locuri de muncă

Dacă îţi doreşti un job nou, ai ocazia de a lucra într-unul dintre oraşele cu cele mai multe locuri de muncă din ţară, fie că este vorba despre domenii precum marketing, vânzările, consultanţa sau managementul. Există mai multe locuri de muncă decât în alte oraşe mai mici.

2. Ai mai multe oportunităţi profesionale

Pe lângă joburile din Capitală, există şi alte oportunităţi profesionale, precum să-ţi deschizi propriul business sau să colaborezi cu alte persoane pentru a le susţine în afacerile lor. Dacă eşti freelancer, ai ocazia să găseşti diferite colaborări cu persoane din Capitală.

3. Există mai multe activităţi recreative pe care le poţi face în Bucureşti

Bucureştiul este şi unul dintre locurile cu cele mai multe oportunităţi de recreere, precum faptul că poţi participa la tot felul de activităţi sportive şi recreative. Aici găseşti tot felul de festivaluri şi activităţi sportive pe care le poţi face.

4. Ai acces la mai multe oportunităţi educaţionale

Poţi investi în cursuri educaţionale, ca să devii expert într-unul din domeniile în care îţi doreşti, pentru a obţine un loc de muncă mai bun şi mai potrivit pentru tine.

5. Ai acces la mai multe servicii medicale

În Capitală, ai acces la mai multe servicii medicale. În Bucureşti există cele mai multe clinici şi spitale, atât de stat, cât şi private.

5 dezavantaje ale vieţii în Bucureşti

Urbanizarea aduce cu sine anumite schimbări pe care le realizezi abia atunci când îți petreci ani buni în oraș. Mai jos sunt câteva dezavantaje ale vieții la oraș.

1. Este cel mai aglomerat oraş din România

Capitala este cel mai aglomerat oraş din România, având aproximativ 2,5 milioane de locuitori. Traficul este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale vieţii în Bucureşti. Dacă vrei să străbaţi Bucureştiul la orele de vârf, poţi petrece ore în şir în trafic, foarte mulţi locuitori preferând călătoria cu metroul pentru a evita aglomeraţia.

2. Traficul

Traficul este unul dintre neajunsurile majore ale vieții la oraș. În special dacă trebuie să străbați zona centrală sau cartierele cu spații comerciale, va trebui să înduri zeci de minute stând în mașină la orele de vârf. Drept urmare, va trebui să pleci mai devreme dimineața și vei ajunge mai târziu seara.

3. Există mai multă poluare

În oraşele mari, aerul este mai poluat decât în altele. Poluarea fonică, emisiile de monoxid de carbon, resturile menajere şi poluarea luminoasă sunt câteva tipuri de poluare într-un oraş mare. Pentru a evita poluarea, mulţi oameni preferă periferia oraşului pentru a locui, deşi există şi cartiere liniştite.

4. Cheltuielile de la oraş

De alegi să locuieşti într-un apartament sau la casă, tot te vei confrunta cu anumite costuri care vor fi, de multe ori, ridicate. Orașele mari sunt mereu mai costisitoare decât suburbiile sau satele. Chiria, utilitățile și alte cheltuieli precum parcarea, alimentele şi transportul sunt mai scumpe în marile orașe.

5. Diminuarea intimității

Viața aglomerată intră, practic, în definiția orașului. Lipsa spațiului, apropierea blocurilor și pereții subțiri pe care îi împarți cu vecinii duc, invariabil, la o diminuare a intimității.

Pe de altă parte, în ciuda acestei apropieri fizice pe care nu o poți controla, la oraș există o diminuare a sentimentului de comunitate specific satelor și comunelor. Pentru a-ți forma o comunitate este nevoie de timp și efort. Acestea sunt limitate la oraș între timpul petrecut în trafic, la cumpărături și în relația cu administrația locală.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed