BUSINESS COACH

Cum treci de criza – 8 solutii testate

Care sunt lucrurile pe care e nevoie sa incepi sa le faci ACUM, in mijlocul crizei, ca sa ai din nou un profit stabil cu firma ta?

Sincer, cred ca e timpul sa iei in cosiderare urmatoarele puncte, atat pe parcursul acestui an, cat si pe viitor:

Pasul 1: Concentreaza-ti in fiecare zi atentia pe ceea ce trebuie sa faci ca sa supravietuiesti si nu baga in seama vocile (ceilalti, mass media, etc) care iti spun ca nu vei reusi.

Pasul 2: Infrunta-ti fricile!

Pasul 3: Evalueaza avantajele, plusurile afacerii tale in circumstantele actuale.

Pasul 4: Reevaluaza-ti stilul si strategia conducerii afacerii tale.

Pasul 5: Fa o cercetare pe vanzari si marketing.

Pasul 6: Munciti (mai) eficient, tu si firma ta.

Pasul 7: Evalueaza oportunitatile care apar in aceasta perioada.

Pasul 8: Gaseste si adopta o perspectiva diferita a viitorului afacerii tale.

Pentru mai multe detalii despre acesti pasi, cititi articolul de pe standard.ro.

Despre Business Coach

Cum să-ţi dezvolţi compania? Cum să-ţi îmbunătaţeşti procesele de vânzare? Iată câteva chestiuni care îi preocupă pe toţi antreprenorii. La astfel de întrebări şi la altele din aceeaşi arie de expertiză ne va răspunde o dată pe lună în emisiunile Antreprenor, de la The Money Channel, Mihai Stănescu, fondatorul companiei RoCoach.

Trebuie doar să-i adresezi întrebările care te frământă pe MONEY.ro

Prima temă pe care o propunem este legată de formarea unei echipe solide. Mai precis de sindromul “eu ştiu mai bine”. Acea atitudine care îi determină pe sefi, fie ei antreprenori sau doar manageri, să muncească mai mult decât angajaţii, în loc să gândească o strategie de dezvoltare. O atitudine care duce la demotivarea şi la scăderea valorii adaugate. Ultimele curente din managementul mondial spun că atitudinea cea mai potrivită într-o companie performantă este să îţi laşi subordonaţii să îşi atingă obiectivele în ce fel cred ei că este mai bine. Un pas văzut ca riscant de mulţi dintre antreprenorii români.
 
Te invit sa îţi împărtăşeşti experienţa de manager pe această problema, să vorbeşti despre echipa ta – cu plusurile şi minusurile ei – şi să afli răspunsurile care te interesează. Postează întrebările tale în formularul de mai jos şi urmăreşte-ne în emisiunile Antreprenor.

Despre Mihai Stanescu

Sunt fondatorul companiei RoCoach, prima companie care furnizează servicii exclusive de coaching în România. În această calitate am la activ peste 3.500 de ore de executive & business coaching, livrate către clienţi individuali, către grupuri de oameni de afaceri şi echipe de management.

În ultimii 10 ani am implementat proiecte de dezvoltare organizaţională prin coaching cu peste 100 de companii private din România şi Sud-Estul Europei (Austria, Grecia, Ungaria, Bulgaria).

Activitatea companiei mele este axată pe două segmente principale ale mediului de afaceri: segmentul corporatist şi cel al IMM-urilor. În segmentul corporatist, returnarea investiţiei (ROI) serviciilor pe care le ofer este de minim 5 ori mai mare faţă de bugetul alocat iniţial (coaching-ului). În cel antreprenorial, ROI depăşeste cel mai adesea de 10 ori suma investită.

Proiectele de coaching pe care le-a dezvoltat şi implementat se concentrează pe:
– dezvoltarea capacităţilor de management operaţional, tactic şi strategic
– trasformarea modelelor de afaceri ale antreprenorilor către atingerea succesului în business
– acompanierea liderilor de business în generarea şi implementarea de viziuni noi şi în găsirea de noi nişe de dezvoltare
– schimbarea de cultură organizaţională: comportamente, relaţii, tipuri de interacţiuni între persoanele-cheie din companii
– facilitarea accesului companiilor-client la nivele superioare de business: strategii noi, securizarea investiţiilor în dezvoltare, creşterea cifrei de afaceri, implementarea de noi produse şi servicii
– acompanierea liderilor de business în schimbarea mentalităţilor şi a structurilor învechite

În prezent sunt membru al Federaţiei Internaţionale de Coaching (ICF), al European Mentoring & Coaching Council (EMCC) şi membru fondator al Asociaţiei Române pentru Coaching (ARC). Deasemeni, sunt membru al câtorva reţele internaţionale de coaching şi consultanţă.

În 2007 am avut onoarea de a primi premiul „Coach Of The Year”, ca recunoaştere atât a contribuţiei mele în creşterea notorietăţii coaching-ului în România, cât şi a rezultatelor activităţii de coaching.

Am absolvit Facultatea de Psihologie cu specializarea în Psihologie Organizatională, urmând apoi Master-ul în Antropologie şi Dezvoltare Comunitară (SNSPA). În paralel am participat la diverse cursuri şi formări în domeniile: coaching, mentoring, dezvoltare organizaţională, consiliere organizaţională, project management, strategic change management.

Ca hobby-uri am jazz-ul, yachting-ul (și multe alte sporturi!), budismul japonez (Zen) și beletristica.

Pentru mai multe informatii despre mine si pentru a dialoga pe orice tema referitoare la antreprenoriat si coaching, vizitati blog-ul meu la adresa:
www.mihaistanescu.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed