Ce este procesul de intabulare și când trebuie făcut

Dacă ai cumpărat sau ai vândut o casă, cu siguranță termenul de intabulare îți sună deja cunoscut. Ce este procesul de intabulare și când trebuie făcut?

În momentul în care cumperi un teren sau un apartament trebuie să te asiguri că proprietatea este intabulată.

Termenul de intabulare semnifică înscrierea definitivă a unui drept de proprietate sau a unui drept real imobiliar în cartea funciară. Mai exact, intabularea reprezintă demersul prin care un proprietar dovedește că deține o proprietate. Acest demers se realizează efectiv prin înscrierea datelor specifice proprietății imobiliare sau a terenului în cauză în cartea funciară.

Ce este procesul de intabulare și când trebuie făcut

Intabularea este o acțiune foarte importantă, fiind necesară în cazul unei tranzacții cu obiectul respectiv. Mai exact, vei avea nevoie de ea pentru a vinde terenul sau apartamentul pe care îl deți.

În cazul în care proprietatea nu este intabulată, nu va putea face obiectul nici unei tranzacții. Pe scurt, un imobil neintabulat nu poate fi vândut sau donat.

Totodată, extrasul de carte funciară te ferește de orice riscuri și neplăceri deoarece conține toate informațiile la zi despre respectivul imobil, și anume: numele proprietarului, adresa imobilului, suprafața acestuia, evoluția juridica etc. Tot ceea ce are legătură cu proprietatea respectivă, fie că este construcție, fie că este un teren, va trebui specificat și actualizat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed