Rețeta de post pentru sărmăluțele cu stafide și muguri de pin. Dacă ești în căutarea unei rețete de post care totuși să îți amintească de faimoasele sărmăluțe, iată că ai găsit-o.
Rețeta de post pentru sărmăluțele cu stafide și muguri de pin e gata în câteva minute și are un gust cu adevărat deosebit.
Ingredientele necesare pentru a prepara rețeta de sărmăluțele cu stafide și muguri de pin este următoarea:
Rețeta de post pentru sărmăluțele cu stafide și muguri de pin
Pentru umplutură:
- 100 g orez fiert
- 1 ceapă
- 1 lingura stafide nehidratate
- 20 muguri pin
- 1 lingurita mărar
- 1 lingurita pătrunjel
- sare
Pentru tavă:
- 1 jumătate ceapă
- sucul unei lămâi
- 3 rondele lămâie
- 3 lingurite ulei
Se pun foi de varză pe fundul unei crăciți și peste ele se adaugă rondele de ceapă și de lămâie. Frunzele întregi însă se spală bine și se lasă la scurs.
Ne ocupăm acum de mugurii de pin. Aceștia se mărunţesc şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa trecută prin răzătoare, mărarul, pătrunjelul, stafidele şi menta. Se potriveşte gustul de sare şi apoi se rulează sărmăluţele.
La fel ca și la rețeta tradițională, sărmăluțele se aşază una lângă alta în cratiţă, se toarnă ulei, suc de lămâie şi apă caldă cât să acopere sărmăluţele. Se fierb 45 de minute la foc mediu. Pot fi savurate calde, și chiar și după câteva zile.