Alarmă falsă! Căutările din Galați s-au încheiat. Nu au fost găsite obiecte căzute

Ministerul Apărării a comunicat sâmbătă dimineață că sistemul de supraveghere radar al armatei a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Vineri seară, înainte de miezul nopții, locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care erau anunțați să se adăpostească întrucât exista posibilitatea „căderii unor obiecte din spațiul aerian”.

În timpul nopții, dar și sâmbătă până la prânz, polițiști, jandarmi și militari au căutat posibile resturi ale unor obiecte căzute, dar nu au găsit nimic până la ora 12.00.

ACTUALIZARE 13.50 Șeful ISU Brăila, Ion Cristian, a declarat că de la ora 12.00 au fost sistate căutările întreprinse pe raza judeţului Galaţi/ Căutările au fost efectuate pe o zonă de aproximativ 10 km pătraţi, iar în urma acestora nu a fost identificat niciun obiect zburător căzut în zonă. „Astă noapte, în jurul orei 0.15 minute, în dispeceratele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Brăila şi Galaţi, s-a primit o informaţie de pătrundere în spaţiul naţional aerian, o pătrundere neautorizată. În urma acestei informaţii, atât la nivel naţional, cât şi la nivel zona, s-au luat măsuri de prevenire şi intervenţie, prevenire însemnând că a fost emis mesajul Ro-Alert pentru judeţele Galaţi şi Tulcea, iar ca intervenţie, la faţa locului, au fost mobilizate forţe din structurile Ministerului Afacerilor Interne – poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi ISU, atât din judeţul Brăila, cât şi din Galaţi. Au fost aproximativ 100 de cadre ale MAI care au efectuat căutări pedestre pe o zonă destul de mare, aproximativ de vreo 10 km pătraţi, pentru a încerca să identificăm acest obiect. În sprijin, astăzi dimineaţă, a venit şi un elicopter aparţinând structurilor Ministerului Apărării Naţionale, pentru a ne sprijini în acţiunile de căutare. Nu a fost identificat niciun obiect, iar căutările au fost sistate începând cu ora 12,00″, a declarat col. Ion Cristian pentru Agerpres.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed