BCR modifică sistemul de securitate pentru sucursale

Reprezentaţii BCR susţin că noile măsuri nu vor afecta servirea clienţilor, operaţiunile cu numerar efectuate de aceştia urmând a se derula normal ca şi până în prezent.

Programul este implementat în conformitate cu prevederile legale, în urma a peste doi ani de analize şi evaluări de risc, sesiuni de consultare cu reprezenţanti ai Poliţiei şi specialisti în domeniul securităţii bancare.

„Existenţa numerarului în unităţile bancare le face pe acestea să fie potenţiale ţinte pentru agresori. Cu cât mai puţin numerar, cu atât mai puţin interes din partea potenţialilor infractori. Pentru a le face cât mai neatractive pentru agresori am hotărât să reducem semnificativ plafoanele de numerar din unităţile BCR prin aplicarea unui plan flexibil de alimentare cu numerar şi înlocuirea seifurilor cu aparate multifuncţionale specializate, care nu eliberează numerar decât în urma validării tranzacţiilor în sistemul informatic, spune Florentin Stanciu, Directorul de Management al Securităţii în cadrul BCR.

„În acelasi scop, stimulăm clienţii să efectueze tranzacţii fără numerar (prin intermediul cardurilor bancare ori internet banking). Aceasta le aduce economii semnificative de timp şi bani şi contribuie la reducerea operaţiunilor cu numerar din unităţi”, a mai adăugat Stanciu.

În cadrul noului program, protecţia şi supravegherea unităţilor BCR se va face prin intermediul unor sisteme performante de securitate şi camere de luat vederi precum şi prin echipaje mobile de securitate cu rol de patrulare. Echipajele sunt asigurate de companii de securitate profesioniste, timpii de intervenţie fiind reduşi în mod semnificativ conform pre-testelor efectuate.

BCR înlocuieşte astfel paza umană permanentă a unităţilor sale cu sisteme avansate de securitate şi supraveghere precum şi patrule de securitate mobile, reducând în acelaşi timp atractivitatea unităţilor pentru potenţiali agresori prin dimininuarea semnificativă a numerarului disponibil în cadrul acestora.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed