BIOHAZARD pentru prima dată în România, la B’ESTFEST Summer Camp!

0
BIOHAZARD pentru prima dată în România, la B’ESTFEST Summer Camp!

Originară din Brooklyn, New York, Biozahard a luat fiinţă în 1987, fiind recunoscută ca una dintre primele trupe care au introdus elemente metal, groove şi influenţe hip hop în hardcore punk. “Biohazard”, albumul de debut, a fost lansat în 1990 şi a fost urmat doi ani mai târziu de “Urban Discipline”, material vândut în peste un milion de copii.

 

În 1995, chitaristul Bobby Hambel a părăsit trupa, dar s-a întors 13 ani mai tarziu, în 2008, când Biohazard aâ revenit la formula iniţială – Billy Graziadei, Danny Schuel, Bobby Hambel şi Evan Seinfeld – susţinând o serie de concerte îndelung aşteptate de fani.

 

“A fost de parcă nu am luat pauză niciodată. Chiar din momentul în care ne-am urcat pe scenă ne-am simtit ca în vremurile bune, aceasta fiind energia de care aveam nevoie pentru a scrie piese noi” mărturisea Billy Graziadei.

 

Imediat dupa reuniune, Biohazard a semnat un contract cu Nuclear Blast şi a intrat în studio alaturi de Toby Wright, producător care a lucrat de-a lungul timpului cu artişti precum Slayer, Alice In Chains, Fear Factory şi Soulfly, pentru a pregăti cel de-al nouălea album din cariera. Rezultatul colaborării a fost “Reborn In Defiance”, lansat în ianuarie 2012, album ce a marcat revenirea spectaculoasă a veteranilor hardcore în atenţia fanilor.

 

Vara aceasta, Biohazard se va afla pentru prima dată în România, pe 6 iulie la B’ESTFEST Summer Camp 2013, trupa confirmând apariţii şi la festivaluri precum Dour (Belgia) sau Brutal Assault (Cehia). B’ESTFEST  se va desfăşura în perioada 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singură zi (70 RON) şi voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile în pre-sale atât online pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului şi librăria Mihai Eminescu.

 

Fanii B’ESTFEST pot rememora cele mai frumoase clipe ale ediţiei 2012 în documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.