AcasăGeneralCând începe postul Crăciunului în 2022 și când se termină

Când începe postul Crăciunului în 2022 și când se termină

Când începe postul Crăciunului în 2022 și când se termină. Postul Nașterii Domnului este o perioadă de abstinență și penitență practicată de Biserica Ortodoxă Răsăriteană, Biserica Ortodoxă Orientală și Biserica Catolică în pregătirea Nașterii lui Iisus, pe 25 decembrie.

Atât Biserica Ortodoxă Etiopiană cât și cea Eritreană încep acest sezon pe 24 noiembrie și îl încheie în ziua Crăciunului etiopian, care pică anual pe 7 ianuarie. Sezonul occidental corespunzător de pregătire pentru Crăciun, care a mai fost numit și Postul Nașterii și Postul Sfântului Martin, a luat numele de Advent.

Referitor la postul Crăciunului 2022,pPostul oriental durează 40 de zile în loc de patru (în ritul roman) sau șase săptămâni (ritul ambrozian) și se concentrează tematic pe proclamarea și glorificarea Întrupării lui Dumnezeu, în timp ce Adventul occidental se concentrează pe cele două veniri (sau advente) ale lui Iisus Hristos: nașterea și a doua sa venire sau Parusie.

Postul Crcăiunul începe pe 15 noiembrie până la 24 decembrie, inclusiv. Aceste date se aplică Bisericilor Catolice Orientale și Bisericilor Ortodoxe Orientale care folosesc calendarul iulian revizuit, care în prezent coincide cu calendarul gregorian.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.