AcasăGeneralCare este, de fapt, motivul pentru care mireasa stă în stanga mirelui...

Care este, de fapt, motivul pentru care mireasa stă în stanga mirelui în timpul cununiei religioase

Nunțile au mai multe tradiții și obiceiuri de respectat, iar nu foarte multă lume știe ce semnificație au și care e rolul lor. Care este, de fapt, motivul pentru care mireasa stă în stanga mirelui în timpul cununiei religioase?

Care este, de fapt, motivul pentru care mireasa stă în stanga mirelui în timpul cununiei religioase

Tradiția spune că mireasa stă în stânga mirelui în faţa altarului pentru că, în trecut, acesta avea nevoie de mâna dreaptă liberă pentru a se putea lupta cu alţi pretendenţi.

Totodată, o altă enigmă o reprezintă schimbul verighetelor care a pornit de la egipteni. În cele mai vechi timpuri se credea că există în organism o venă care mergea de la al patrulea deget de la mâna stângă şi până la inimă. Părea un mod bun prin care să ne exprimăm dragostea faţă de „aleşii inimii”, aşa că am ajuns să purtăm verigheta pe acest deget.

În ceea ce privește inelele de logodnă, acestea nu au existat până în Evul Mediu. În anul 1215, Papa Inocenţiu al III-lea a declarat public că ar trebui să existe o perioadă mai lungă de aşteptare între momentul efectiv al cererii în căsătorie şi nuntă. Acest lucru a crescut popularitatea inelului de logodnă.

Ultimele Articole