Cresterea cotatiilor se lasa asteptata

0
Cresterea cotatiilor se lasa asteptata

Valoarea tranzactionata saptamana trecuta a fost in scadere cu 6,7%, fata de saptamana anterioara, media zilnica a schimburilor fiind de zece mil. euro (33,52 mil. lei).

“Avand in vedere evolutia indicilor de la finalul saptamanii nu sunt excluse deprecieri si in saptamana aceasta, insa pe volume reduse ale tranzactiilor”, estimeaza analistul casei de brokeraj Intercapital Invest, Andreea Ciobanu. Investitorii nu sunt inca prezenti in piata, pentru ca se asteapta publicarea rezultatelor financiare la trimestrul al treilea.

Saptamana aceasta isi vor raporta rezultatele SIF Banat Crisana, Grupul Industrial Electrocontact si Turbomecanica. Investitorii asteapta rezultatele financiare. De altfel, se asteapta si vesti optimiste de pe pietele internationale, unde au fost scaderi in sedintele anterioare. Pentru saptamana ce urmeaza, nu ma astept la rezultate spectaculoase”, a declarat presedintele Intercapital Invest, Razvan Pasol.Indicele compozit al bursei, BET-C, s-a depreciat, vineri, cu 2,05%, iar indicele celor mai lichide zece titluri, BET, a scazut cu 2,72%. Societatile de investitii financiare au avut si ele o sedinta de corectii, astfel ca indicele celor cinci societati, BET-FI, s-a depreciat cu 1,85%. Cea mai tranzactionata companie de la BVB a fost BRD, cu un rulaj de 2,07 milioane de euro, 25,6 lei pe actiune. Cotatia bancii s-a apreciat cu 3,40%, in timp ce actiunile Banca Transilvania au scazut cu 4,32%, dupa ce a fost cel mai tranzactionat emitent doua sedinte la rand.

Tranzactiile bancii s-au ridicat la 0,19 mil. euro. Valoarea tranzactiilor realizate cu actiunile Petrom s-a ridicat la 2,01 mil. euro, cotatia companiei scazand cu 4,76%, in timp ce Rompetrol Rafinare Constanta s-a depreciat cu 0,84%, pe fondul unei lichiditati in valoare de 0,72 mil. euro. Pe piata Rasdaq, cea mai tranzactionta companie a fost Imotrust Arad, cu schimburi de 0,11 mil. euro, urmata de Iproeb Bistrita, cu un rulaj de 0,10 mil. euro. Lichiditatea pietei a ajuns, vineri, la 1,93 mil. euro.