Detoxifierea organismului prin abordări holistice. Sfaturile specialiștilor

Cunoaşterea faptului că toxinele nocive se acumulează în organism în timp, perturbând procesele naturale ale organismului și conducând la o mare varietate de boli și tulburări, există de mii de ani. Dar cum facem detoxifierea prin nutriție, pentru o stare de bine?

Detoxifierea. Metode propuse de medici și nutriționiști cu vastă experiență

Dr. Jacob Barber, din cadrul Centrului de Resetare a Sănătății Quantica 720, specialist în medicină holistică, vorbește despre îndepărtarea toxinelor din organism

Dr. Jacob Barber, specialist în medicină holistică, cuantică și preventivă

Odată cu apariția și dezvoltarea chimiei moderne, numărul de toxine nocive la care suntem expuși zilnic a crescut semnificativ. Din fericire, cunoştinţele noastre despre cum să eliminăm toxinele și să ne detoxifiem organismul s-au îmbunătățit și ele. Absorbim toxinele prin alimentele pe care le consumăm, apa pe care o bem, direct prin pielea noastră și prin aerul pe care îl respirăm. Produsele pe care le folosim sunt literalmente pline de substanțe chimice diferite care deşi sunt cunoscute a fi foarte toxice, au fost totuși considerate utile de către industrie pentru producerea, transportul sau ambalarea produselor pe care le produc. În cele mai multe cazuri, cantitățile de substanţe toxice la care suntem expuşi sunt mici și organismul poate procesa substanța fără probleme.

Din păcate, unele dintre toxinele la care suntem expuşi sunt ceea ce oamenii de știință numesc „durabile” sau „persistente”, adică au tendința de a se acumula în țesuturi mai degrabă decât de a fi eliminate prin mijloace normale și care pot rămâne în mediu pentru perioade lungi de timp, astfel încât chiar și cantități mici de toxine se pot acumula în lanțul alimentar.

Stresul, boala secolului 21. Ieșirea din labirintul unei vieți ca un calvar

Acesta este motivul pentru care profesioniștii din domeniul sănătății holistice spun acum că detoxifierea și curățarea organismului este la fel de importantă precum abordarea deficienţelor nutritive atunci când se ia în considerare starea de sănătate globală. Organismul are șapte sisteme pentru îndepărtarea toxinelor nocive: pielea, plămânul, colonul, ficatul, rinichii, sângele și sistemul limfatic. Pentru a vă asigura că se produce o detoxifiere completă, toate aceste sisteme trebuie să fie într-o bună stare de funcţionare. Deoarece sunt implicate atât de mult în procesele de filtrare naturală a organismului, ficatul, rinichii și colonul sunt organe deosebit de sensibile la acumularea de toxine.

Tratamente de detoxifiere și curățare

Curăţarea colonului: O dietă nesănătoasă, cu un conținut scăzut în fibre, poate provoca acumularea de deșeuri toxice pe peretele colonului. În cazul colonului, colon hidroterapia (irigarea colonului cu apă purificată) este utilizată pentru a induce eliminarea terapeutică a toxinelor nocive. Aceasta se realizează prin infuzări repetate de apă caldă în colon. Un amestec de plante medicinale este de asemenea folosit pentru a ajuta la îndepărtarea fecalelor, împreună cu orice paraziți nedoritoriti și ouăle acestora, printr-o mișcare intestinală normală. Spre deosebire de laxativele chimice, curățarea colonului prin hidroterapie nu creează dependența și ajută tonusul intestinului, permițându-i să funcționeze normal.

Curăţarea colonului este importantă pentru restabilirea unei flore intestinale sănătoase de care organismul are nevoie pentru o digestie corectă și pentru o stare de sănătate optimă. Un protocol care încorporează colon hidroterapia pentru curățarea colonului începe cu două până la trei tratamente pe o perioadă începand de la câteva zile până la o săptămână. Tratamentul se repetă, după caz, la fiecare trei până la șase luni.

Saunele și băile de aburi: Deșeurile corporale sunt îndepărtate prin piele (cel mai mare organ al corpului) ori de câte ori transpirăm. În timpul acestor tratamente, aburul este utilizat pentru a deschide porii. Căldura crește, de asemenea, circulația, astfel încât toxinele nocive sunt îndepărtate din celule prin lichidul limfatic, care apoi sunt eliberate de către sistemul limfatic în timp ce transpirați.

Schimbările nutriționale și suplimentele alimentare: Unele alimente, condimente și ierburi favorizează eliminarea toxinelor nocive și, prin urmare, trebuie integrate în mod regulat în regimul  alimentar. Multe culturi antice au folosit tratamente pe bază de plante în medicină. Mineralele și vitaminele, în special cele cu calități antioxidante (vitaminele A, C și E, de exemplu) pot ajuta organismul în procesul de eliminare a toxinelor nocive. Printre numeroasele plante medicinale folosite în întreaga lume, aproximativ 25% sunt pentru curățare și detoxifiere. Tratamentele pe bază de plante se împart în două grupe: cele utilizate pentru purificare și cele folosite pentru revitalizare. Tratamentele pentru purificare pe bază de plante elimină toxinele nocive din organe, în timp ce tratamentele pentru revitalizare pe bază de plante calmează și întăresc organele. Cele mai utilizate formule de detoxifiere pe bază de plante includ suc de lămâie, usturoi, ardei iute de cayenne, ghimbir și turmeric. Coriandrul este un exemplu de plantă care ajută la eliminarea metalelor grele din organism.

Stresul, boala secolului 21. Abordări holistice în combaterea stresului

Aproape toate protocoalele de detoxifiere și curățare necesită respectarea unor recomandări nutriționale speciale pentru a fi eficiente. Multe protocoale implică, de asemenea, câteva zile de post și/sau dietă cu sucuri. Este important să beți întotdeauna multă apă în timpul curei deoarece rinichii o cer pentru a funcționa eficient. Consumul unor alimente bogate în fibre este o altă cerință fundamentală, acestea absorb și elimină multe toxine nocive.

Terapia de chelare: Este utilizată în mod special pentru eliminarea din organisma metalelor grele cum ar fi mercurul și arsenicul. Agenți chelatici precum DMSA și EDTA sunt administrați oral sau intravenos. Acești agenți funcționează prin legarea chimică cu ionii metalici, făcându-i mult mai puțin reactivi din punct de vedere chimic. Complexul rezultat este, de asemenea, solubil în apă, ceea ce îi permite să intre în sânge și să fie excretat.

Dinamica universală

Dinamica Universală prin exercițiu fizic și respirație reprezintă un stil de mișcare care ne ajută să mobilizăm mai rapid toxinele din corp spre filtrele noastre naturale. Organismul uman este atât de uimitor încât cel mai fundamental lucru pe care îl facem în fiecare zi – respirația – vă ajută să eliminați substanțe toxice din celule. Mișcarea este literalmente o pompă pentru sistemul limfatic fiind direct implicată în îndepărtarea toxinelor și am relatat deja anterior importanța “transpiraţiei” din când în când!

Apa alcalină: Aportul de apă alcalină s-a dovedit a oferi avantaje majore pentru sănătate față de apa de la robinet sau a multor alte mărci de apă îmbuteliată. Apa alcalină constă în ioni încărcați negativ care formează molecule mici, ceea ce îi permite să miște mai ușor mineralele, nutrienţii și alimentele prin membranele celulare. De asemenea, ajută la eliminarea deșeurilor, toxinelor și substanțelor chimice. Apa alcalină funcționează ca un antioxidant, reducând daunele celulare cauzate de radicalii liberi. Apa alcalină trebuie consumată zilnic.

Tehnologie Electromedicală: Toxinele se depozitează la nivel celular mai ales în spațiile dintre celule, acolo pot crea o barieră pentru nutrienții esențiali care alimentează celula, creând un mediu acid și ostil sănățatii celulei. Acestea pot fi mobilizate mult mai rapid și eficient cu aparatură electromedicală și programe specializate în detoxifiere celulară care acționează la nivelul membranei celulare drept suport pentru organele de filtrare a toxinelor dar și pentru mobilizarea lor în circulația activă pentru eliminare, acest lucru se poate face cu ajutorul tehnologiei germane și elvețiene TimeWaver Frequency și Global Diagnostics. 

Este important să înțelegeți că detoxifierea organismului este o activitate serioasă, mai ales atunci când tehnicile folosite sunt cele care atrag toxinele din organe și țesuturi în sânge. Dacă toxinele sunt extrase în sânge și nu sunt eliminate repede, atunci este posibil să se mute, de aceea o criză în vindecare poate fi declanșată de procesul de detoxifiere.

Efectele secundare când faceţi o detoxifiere-curăţare pot include oboseală, cefalee, greață și diaree.

Știați că stresul îngrașă? Recomandările nutriționiștilor pentru a evita kilogramele în plus

Dr. Jacob Barber este cofondatorul clinicii Quantica720. Ca specialist în medicină alternativă holistică și cercetător cu peste 20 de ani de experiență, el este acum directorul medical al Quantica720.

Dr. Jacob Barber a format academia de energie și medicină alternativă, cu sute de studenți de succes, după ce a petrecut aproape un deceniu de lucru în clinicile medicale de top, predând cursuri.

Dr. Jacob Barber este un pionier în domeniul terapiilor cu frecvență energetică și a scris cartea de cercetare cu frecvență completă, care a asistat 1.000 de practicanți de medicină energetică și medici din întreaga lume. A înființat clinici medicale de succes în mai multe țări. Articolele sale au fost publicate pe diferite site-uri și continuă să scrie pentru Quantica720. În plus, ține prelegeri în cadrul multor evenimente din întreaga lume. Subiectele de prelegeri sunt homeopatia, naturopatia, medicina chineză și de informare a energiei, fizica cuantică, sănătatea și nutriția.

Dr. Jacob Barber deține un MBBS în medicină și cercetare de la Universitatea King’s din Londra și doctoratul post-universitar de la Universitatea de Medicină Alternativă din India și de la Facultatea de Mecanică Fizică-Quantum, de la Universitatea din Ierusalim.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed