AcasăMoney&PeopleEurovision 2023 nu va fi găzduit de Ucraina. În ce țară va...

Eurovision 2023 nu va fi găzduit de Ucraina. În ce țară va avea loc concursul

Eurovision 2023 nu va fi găzduit de Ucraina, având în vedere situația militară și instabilitatea din acestă țară ce se confruntă cu o amplă agresiune militară.

Deși regulamentul concursului oferă oportunitatea organizării finalei Eurovision Song Contest câștigătorilor-în situația actuală, grupului Kalush Orchestra din Ucraina-, dat fiind conjunctura, organizatorul evenimentului, EBU (European Song Contest, asociația televiziunilor publice din Europa) a hotărât ca locul de desfășurare a noii ediții să fie Londra. De altfel reprezentantul Marii Britanii, Sam Ryder, a obținut locul second la ediția dim acest an Erovision Song Contest.

”Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) și BBC au plăcerea să confirme că Eurovision Song Contest 2023 va fi găzduit în Regatul Unit”,  se arată în comunicatul organizatorilor.

Eurovision 2023 nu va fi găzduit de Ucraina. În ce țară va avea loc concursul

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost una marcată de schimbări și controverse. Mulți consideră că reprezentanții Ucrainei au obținut trofeul din alte considerente, dar nicidecum o recunoaștere a meritelor lor muzicale.

În ceea ce privește România, votul țării noastre, dar și a altor cinci state a fost anulat nejustificat. Dan Turturică, cel ce se află la șefia televiziunii publice, a reacționat dur, susținând că țara noastră nu ar trebui să mai intre o perioadă într-o astfel de competiție, în semn de protest.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.