x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(16) "instant-articles"

EVZ: Povestea neștiută a exploziei ucigașe de la Distrigaz în care a fost implicată Clotilde Armand

EVZ dezvăluie în exclusivitate o întâmplare tragică în care a fost implicată și Clotilde Armand.

Autor: Mihai Voican | Sursa: EVZ | Publicat: 14.09.2020, 9:44

În ultimii 30 de ani, un singur angajat al Distrigaz Sud a murit în accident de muncă. Iată povestea neștiută a exploziei ucigașe spusă de foști angajați ai companiei. Clotilde Armand a fost și ea implicată fiind director de exploatare la acea vreme.

 

De la director IT, la director de exploatare, în operațional

 

”În astfel de cazuri, pe vremea aceea se întruneau mai  mulți șefi care stabileau planul de măsuri de intervenție. Dar totul era verbal. Salariatul de rând nu putea să se plângă dacă nu-i convenea decizia lor. Dar cine să gândească un plan dacă doamna Clotilde Armand fusese numită, fără nici un fel de experiență, fără cunoștințe tehnologice, director de exploatare într-un post care rămăsese vacant după moartea celui care avusese acea poziție?!?

 

Doamna venea din zona IT unde timp de doi ani fusese director cu responsabilități de implementare a dispozitivului de control managerial SAP. Foarte important este că în cei doi ani, cât a fost director IT și manager de proiect, nu a reușit să realizeze una dintre cele mai importante componente ale programului SAP: aceea legată de procedurile la intervenție. Și asta s-a văzut la explozia din Electronicii.

 

„Toți șefii trebuiau să urmărească procedurile, să prevadă tragedia”

 

Ea a ajuns director operațional la cea mai importantă rețea de distribuție de gaze, unde avea viețile oamenilor în mâni. Atât ea, cât și subalternii ei din eșaloanele superioare trebuiau să gândească acel plan, să stabilească procedurile de intervenție, nu să permită ca muncitorii să lucreze cu gaz pe țeavă. Toți șefii trebuiau să urmărească procedurile, să prevadă tragedia. Bun, nu o facea ea direct, dar trebuia să-i pună la treabă pe cei cu asemenea responsabilități. Poate au discutat, dar e clar că nu au urmat până la capăt procedurile”, a mai spus sursa citată.

 

Articolul integral pe EVZ