GIGI BECALI, conectat la banii Bisericii Ortodoxe din Grecia

0

Compania de asigurare City Insurance România, sponsorul echipei de fotbal FCSB, patronată de Gigi Becali, a fost preluată de către investitorul I3CP, care are în spate Biserica Ortodoxă Greacă, conform lui Cristian Roșu, vicepreședintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

City Insurance se află pe tricourile FCSB din 2015 iar patronul echipei de fotbal a anunțat pentru GSP că va continua colaborarea până în 2025. Astfel, banii Bisericii Ortodoxe din Grecia vor ajunge în conturile FCSB, club unde toate deciziile sunt luate de Becali.

 

Dezvăluirea lui Cristian Roșu

 

„Unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai holdingului este Biserica Ortodoxă a Greciei. Compania vrea să-şi extindă activitatea atât pe teritoriul Greciei, cât şi pe cel al României. Este ca un fond de investiţii. Noi trebuie să vedem toate actele prin care să se stabilească exact cine sunt aceşti investitori, nu ne putem pronunţa, întrucât sunt doar vorbe şi nu avem încă nişte documente oficiale“, a declarat Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

 

Citește și: Ce poreclă amuzantă avea Gigi Becali în tinerețe!

Ca un făcut, Gigi Becali, care se pretinde un om religios, având la activ diverse acte de caritate pentru biserică dar și pentru mănăstirile de la Muntele Athos, are acum o legătură directă cu banii unei instituții religioase atât de respectată.

Se așteaptă aprobarea vânzării City Insurance 

 

La începutul acestei luni, s-a anunțat că Vivendi International SA şi-a vândut întreg pachetul de acţiuni deţinut la City Insurance Romania. Vivendi deținea 85,23% din pachetul de acţiuni al City Insurance, restul de 14,77% fiind deţinut de alte persoane fizice şi juridice. Tranzacţia este supusă aprobărilor autorităţilor competente din România şi ar urma să se finalizeze în trimestrul 3 al acestui an.