NewsIn: Boc speră ca România să evite majoritatea efectelor crizei economice mondiale

0
NewsIn: Boc speră ca România să evite majoritatea efectelor crizei economice mondiale

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Cluj, în timpul unei vizite la fabrica Remarul "16 februarie", că în România criza economică nu şi-a făcut încă toate efectele, însă speră ca, printr-o politică de investiţii, să fie evitate majoritatea acestora, transmite corespondentul NewsIn.

"Vreau să vă spun că această criză economică este la nivel mondial acum şi nu şi-a făcut toate efectele. Urmează să mai avem consecinţele ei, dar eu cred că în România, printr-o politică de investiţii, vom evita majoritatea acestora", a spus Boc în faţa a circa 100 de angajaţi ai fabricii Remarul "16 februarie".

Premierul a spus că Guvernul îşi va corela politicile cu BNR, pentru a relansa creditul, atât pentru persoane juridice, cât şi pentru persoane fizice. El a promis că Executivul va face paşii necesari pentru debirocratizare la nivel central. "Încercăm să mai tăiem din obezitatea birocratică a aparatului central guvernamental şi mă refer aici la cel ministerial, unde s-a îngrăşat atât de mult, încât s-a ajuns să se calce în picioare acest aparat birocratic de multe ori, să-şi dubleze, să-şi tripleze cerinţele faţă de cetăţeni prin acte, numai ca să-şi justifice existenţa", a declarat Emil Boc.

Sursa: NewsIn