PDL îşi retrage reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei

„PDL refuză să gireze încălcarea suveranităţii poporului şi încălcarea statului de drept şi, printr-o decizie majoritară a BPN, PDL a decis părăsirea discuţiilor din Comisia de revizuire a Constituţiei şi refuzul în viitor de a participa la dezbaterile din plenul Parlamentului pe tema revizuirii Constituţiei. USL, prin modul în care încearcă revizuirea Constituţiei, încalcă suveranitatea poporului, refuzând să pună în aplicare rezultatul referendumului din 2009”, a anunţat Alin Tişe după şedinţa BPN.

El a adăugat că PDL nu va gira o Constituţie care aparţine USL şi care încalcă statul de drept şi va participa la acţiuni în stradă prin care să informeze cetăţenii în legătură cu acest lucru.

„Vom participa la acţiuni în stradă prin care vom informa cetăţenii în legătură cu încălcarea statutului de drept de către majoritatea USL care a transformat Parlamentul într-o Mare Adunare Naţională. USL se substituie suveranităţii poporului. Parlamentul, prin faptul că refuză să pună în aplicare rezultatul referendumului din 2009, săvârşeşte un act profund nedemocratic pe care PDL refuză să-l gireze”, a spus Tişe, adăugând că vor fi acţiuni şi în Parlament pe această temă şi în toate judeţele.
El a adăugat că decizia PDL vizează activitatea din comisie şi din plen şi rămâne să se stabilească acţiunea partidului în cazul referendumului privind revizuirea Constituţiei.

Tişe a mai spus că PDL susţine acţiunea preşedintelui Traian Băsescu privind al doilea referendum pentru Parlament unicameral cu 300 de aleşi, arătând că orice demers al preşedintelui care apără suveranitatea poporului va fi susţinut de PDL.

Întrebat de ce PDL a luat decizia de a părăsi lucrările comisiei atât de târziu, Tişe a susţinut că PDL a dorit să apere în dezbaterile comisiei propunerile privind referendumul din 2009, dar din păcate aceste propuneri au fost respinse.

Întrebat dacă PDL îndeamnă cetăţenii să iasă la vot la referendumul privind revizuirea Constituţiei, Tişe a spus că „orice referendum care este în afara cadrului stabilit de popor în 2009 este în afara cadrului constituţional”.

În urmă cu o săptămână, PDL anunţa că îl propune pe Ioan Oltean în Comisia de revizuire a Constituţiei, în locul lui Gabriel Andronache care a demisionat din PDL şi a trecut la PNL. PDL îi mai avea în această comisie, care este formată din 23 de parlamentari, pe Alin Tişe şi Valeria Schelean.

PPDD a decis în 13 iunie să îşi retragă reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei, a anunţat atunci liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocând ca motiv că dezbaterile sunt „o mascaradă”, sunt suspendări şi răzgândiri, proiectul fiind făcut în discuţii private Antonescu-Ponta.

În această săptămână urmează să se încheie lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed