Rețetă de vin fiert. Iată cele mai bune condimente pentru vinul fiert

0

Rețetă de vin fiert. Vinul fiert nu trebuie să lipsească de pe masă în perioada sărbătorilor de iarnă. Este o băutură delicioasă, fierbinte și poate fi preparată în mai multe moduri, în funcție de ingredientele dorite.

Rețetă de vin fiert. Iată cele mai bune condimente pentru vinul fiert

Iată cum prepari un vin fiert condimentat și de ce ingredinete ai nevoie:

  • 800 ml vin roșu sec
  • 50 g zahăr brun
  • 2 cuișoare
  • 2 boabe de ienibahar
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 2 bucăți anason stelat
  • 1 portocală

Nu îți va lua mai mult de 15 minute să prepari vinul fiert. Se încălzesc vinul roșu și zahărul. Se adaugă cuișoarele, ienibaharul, scorțișoara și anasonul și se lasă puțin să se pătrundă. Se spală bine portocala și coaja se rade fâșii.

Vinul roșu se toarnă printr-o strecurătoare în pahare termorezistente, se agață cojile de portocale drept garnitură pe pahare și se servește fierbinte. După gust se filetează portocala și fileurile se adaugă la vinul roșu.

Rețetă de vin fiert. Iată cele mai bune condimente pentru vinul fiert

O altă variantă este vinul fiert cu scorțioară, aceasta fiind una dintre cele mai folosite atât în restaurante cât și în târguri, datorită gustului intens dat de scorțișoară. Pentru a prepara vinul fiert cu scorțișoară ai nevoie de:

  • 1 litru vin roşu
  • 8 linguri zahăr
  • 2 batoane scorţişoară
  • 4-5 steluţe anason
  • 1 portocală

La fel ca și la prima rețetă, modul de preparare este simplu. Vinul se trece printr-o sită deasă, ca să se evite formarea spumei abundente. Se amestecă cu zahărul, cu steluţele de anason şi cu scorţişoara şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se dizolvă zahărul, apoi se mai lasă pe foc doar până începe să facă spumă.

Portocala se curăţă de coajă, care se aranjează pe pahar, iar feliuţele decojite se pun în pahar.