AcasăGeneralSe închide Podul Minciunilor din Sibiu! Are nevoie urgentă de reparații

Se închide Podul Minciunilor din Sibiu! Are nevoie urgentă de reparații

Administrația locală din Sibiu a lansat o procedură în regim de urgență, pentru lucrări la unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale municipiului. Lucrările ar urma să ducă la închiderea podului pentru o perioadă de maxim 45 de zile, transmite Turnul Sfatului.

Până vineri, 19 august 2022, cel târziu au termen de transmitere a ofertei constructorii interesați de efectuarea unor lucrări de reparații în regim de urgență pentru punerea în siguranță a Podului Minciunilor.

Lucrările vor trebui executate în termen de 45 de zile de la semnarea contractului, care are o valoare estimată la 350.000 de lei, cu tot cu TVA, iar garanția solicitată pentru aceste lucrări este de un an.

Procedura are loc după ce în cursul lunii mai a fost nevoie de amplasarea unor plase sub pod, pentru a proteja trecătorii de bucățile de tencuială ori cărămidă care au început să se desprindă.

Considerat a cincea cea mai importantă atracție turistică a Sibiului (după Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelică din Piața Huet și Muzeul Astra), Podul Minciunilor a fost construit în 1859, deasupra străzii Ocnei. A fost declarat monument istoric în 2015.

Are o lungime totală de 12,3 metri (din care suprastructura are o lungime de 10,4 metri), iar lățimea este de 6,8 metri (cu un spațiu de șase metri între parapetele pietonale).

În jurul numelui lui s-au creat, de-a lungul timpului, numeroase legende. Cea mai populară rămâne aceea potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se află pe pod, acesta se va prăbuşi.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.