Se schimbă vremea. Vin ploile și ninsorile, scad temperaturile

Vremea se schimbă radical. De joi, 17 noiembrie, meteorologii anunță temperaturi de îngheț, lapoviță sau ninsori la munte. În sudul țării vor predomina ploile.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, 16 noiembrie, valorile termice vor fi, în marea lor majoritate, mai ridicate față de normele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în vest, nord și centru, iar spre seară și noaptea și în restul țării. Pe crestele montane se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade Celsius, iar cele minime  vor fi cuprinse între 2 și 11 grade Celsius. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

În București, valorile termice se vor situa peste normele perioadei. Cerul va avea înnorări mai ales spre seară și noaptea când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 6 și 8 grade Celsius.

Joi, meteorologii anunță răcire accentuată în cea mai mare parte a țării, iar în est și pe alocuri în centru și în nord valorile termice vor deveni mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros și, în special ziua, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. Vor fi mai ales ploi, mai frecvente și local moderate cantitativ în regiunile sudice, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei, trecător în Moldova, iar noaptea posibil și în nordul Munteniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și în estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între  minus 3 și 5 grade Celsius.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed