AcasăActualitateMediuVremea pentru săptămâna 25-31 iulie. Cum va fi vremea în stațiunile de...

Vremea pentru săptămâna 25-31 iulie. Cum va fi vremea în stațiunile de la mare

În perioada următoare, ANM anunță că media valorilor termice va fi ușor mai mare decât cea obișnuită pentru această perioadă.

Cu alte cuvinte, ne așteaptă din nou zile caniculare, întrerupte de foarte puține ploi în anumite regiuni.

Chiar dacă sunt anunțate precipitații pe arii restrânse, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Cum va fi vremea până pe 31 iulie 2022

METEO 19- 31 iulie 2022 Banat –  maxime în medie de 34- 36 de grade și minime de 17- 19 grade Celsius. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza ANM pentru ultima săptămână din iulie 2022 Crișana: ANM estimează valori maxime în jurul a 34 de grade și o medie a minimelor de 16- 18 grade Celsius. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Transilvania: Probabilitatea pentru ploi crește în perioada 25- 31 iulie.

Maramureș: și aici ANM a anunțat șanse mari de ploaie.

METEO 19- 31 iulie Moldova: în perioada 24 – 31 iulie, vor fi zile în care probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată.

Dobrogea: ANM anunță în ultima săptămână din iulie ploi de scurtă durată pe arii restrânse.

Muntenia: și aici scăpăm de caniculă datorită ploilor care se anunță din 25 iulie 2022.

METEO 25 – 31 iulie 2022 Oltenia: media valorilor maxime va fi de 34- 37 de grade, iar a minimelor de 18- 19 grade. Se anunță și ploi

Canicula a pus stăpânire pe aproape toată Europa și, implicit pe țara noastră. În România au fost deja anunțate câteva coduri portocalii și roșii de caniculă și creșterea temperaturii nu se oprește aici. Meteorologii ANM avertizează că încă o perioadă bună vom avea fluctuații între caniculă și vijelii de vară.

Zile tropicale pe litoral

Nopţile tropicale se întorc la Constanţa, iar vremea rămâne caldă şi pentru săptămâna viitoare, cu cerul mai mult senin. Temperaturile se vor menține ridicate, fiind situate între 27 și 37 de grade Celsius. De asemenea, în cea mai parte a Dobrogei va fi înregistrată și caniculă și disconfort termic ridicat.

Meteorologii din cadrul CMR Dobrogea transmit faptul că luni, deși temperaturile vor scădea față de ziua precedentă, vremea se va menține călduroasă mai ales în partea continentală a Dobrogei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, temporar mai noros ziua, când, pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 34 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade.

Marți, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei, izolat caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, pe arii restrânse, pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua, îndeosebi în zona de coastă. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 35 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 19 și 23 de grade.

Miercuri, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei, local caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, local, pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar mai noros și izolat, mai ales noaptea, vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sulfa slab și moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 31 și 37 de grade, mai scăzute pe litoral și în deltă unde vor fi 27…30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 19 și 22 de grade.

Joi, deși temperaturile vor scădea față de ziua precedentă, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge, pe arii restrânse, pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar mai noros ziua și izolat, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 33 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse între 19 și 23 de grade.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.