IPS Calinic insistă: Nu mai scufundați copiii cu capul în apă!

Tragedia recentă petrectă la Suceava, când un bebeluş de șase săptămâni a murit după ce a fost botezat, provoacă reacţii și în interiorul Bisericii Ortodoxe Române. Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, IPS Calinic susține că a transmis o circulară parohiilor din judeţ, prin care le cere preoților să evite total scufundarea copiilor cu capul în apă.

Preoților fără experiență, cu atât mai mult, li se recomandă să nu mai oficieze deloc astfel de evenimente fără să fie asistați de alți colegi.

 

E INCREDIBIL! S-au golit spitalele din București de COVID!

 

 

„Am dat aceste îndrumări ca preotul care nu are siguranță, nu are încredere în el, care se îndoiește, neapărat el să nu mai facă  botezul. Să cheme, că sunt destui colegi, vecini în cuprinsul protopopiatului și este obligatoriu ca să fie însoțit și ajutat”, a comentat IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeș și Muscel pentru Digi24.

Arhiepiscopul a mai spus că preotul care este solicitat să efectueze botezul trebuie neapărat să se dumirească el dacă starea copilului este bună, dăcă este sănătos, născut înainte de vreme, să afle cum se manifestă.

 

elebrul TEODOSIE, noi declarații INCREDIBILE despre VACCIN și MASCĂ! VIDEO

 

 

„Unii spun că e copilul pe moarte și-l botează și așa. Păi dacă el e pe moarte și-l botezăm, adică hai să ne grăbim… Cine acceptă așa ceva, grabă aceasta…nu-i de recomandat, Doamne ferește….Însă, oricum ar fi, tot e pericol cu introducerea capului în apă a copilului. Oricum toată lumea se teme, să știți. Eu m-am temut mereu și mă tem. Decât să mă puneți să fac un botez, mai bine urc munții și fac alpinism”, a comentat IPS Calinic la Digi24.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed